Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 1:03

To cię zaskoczę. Przy ustawieniu 4-4-2 grający w środku pola Lampard i Makelele są dla mnie po prostu środkowymi pomocnikami. Jeden ma bardziej ofensywne zadania, drugi bardziej defensywne. W ustawieniu 4-3-3 Makelele już jest defensywnym pomocnikiem, a Lampard po prostu pomocnikiem.
roznice widac takze w 4-4-2. czesto dwojka srodkowych pomocnikow gra w tym ustawieniu obok siebie, ale w pewnym momencie zarowno w ofensywie, jak i w defensywie roznica sie uwidacznia.
Kamil232 pisze:To na jakiej pozycji gra Evra widzimy w ataku, więc na pewno nie jest on obrońcą. :shock:
jest bocznym obronca, ktorego obowiazkiem jest udzial w akcjach ofensywnych. gdybys czytal uwaznie nie napisalbyc tego, bo dosc razy bylo to pisane. brak bocznego obroncy w ataku = martwe skrzydlo.

brak przynajmniej pasywnie grajacego skrzydlowego/bocznego napastnika w defensywie = ogromne luki i problemy na boku wlasnej obrony.

a czyms normalnym jest, ze pod omawianym wzgledem pilkarzy ofensywnych ocenia sie po ich grze w ataku, a nie w czasie gdy zespol sie broni.

nie strzelaj glupa i nie udawaj, ze nie rozumiesz roznicy pomiedzy tym, co zacytowales, a sytuacja evry.
Kamil232 pisze:Jak się nie chce zobaczyć to i praca magisterska na dany temat nie wystarczy...
prosze wiec wypisz w jednym miejscu, w jednym poscie wszystko co potwierdza, ze ronaldo to pomocnik. to co juz napisalem pomin. ja naprawde tu nic konkretnie przedstawionego nie widze. chyba, ze jestem slepy.

ps. jesli dyskusja sie bedzie ciagnac to mam w planach niespodzianke. pewna analize, odcinek pierwszy na pilka.pl cos z cyklu "jak oni rysuja" :P ale to przy okazji ktoregos z najblizszych spotkan united. ewentualnie z jakiegos juz odbytego meczu, gdyby zachcialo mi sie sciagac. moga wyjsc ciekawe rzeczy :)

Wróć do „Anglia”