Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 02 sty 2009, 8:29

To już jest żałosne i trudno to czytać. Dla chcącego nie byłoby nawet trudno zrobić 15 screenów pokazujących, że Evra to napastnik. :boruta:

I znowu czytam te brednie o braku argumentów. Ty za to je masz - statystyki. Wow. A dokładnie rzecz ujmując liczba strzałów. Wielka mi rzecz, że tą stytystykę wygrał w zeszłym sezonie Ronaldo - ten kto ogląda mecze wie, że Portugalczyk strzela(ł) przy niemal każdej okazji (czy miał trochę miejsca na 30-stym, czy 20-stym metrze - dla niego nie było różnicy. I w tym się różnił od chociazby naszych napastników, którzy jak uderzali, to najczęściej z pola karnego). Z rzutów wolnych też uderza, co każdy powinien wiedzieć. A spalone? A oto taka ciekawostka :

Minutes per offside
Marcus Bent 43.2
Emmanuel Adebayor 44.4
Dean Ashton 50.4
Nicolas Anelka 57.5
Emile Heskey 59.6

Offsides per game
Emmanuel Adebayor 1.83
Marcus Bent 1.74
Nicolas Anelka 1.56
Dimitar Berbatov 1.25
Emile Heskey 1.25

Żeby w końcu zacząć rozmawiać o czymś normalnym powiem, że wczoraj wypożyczyliśmy do Plymouth Davida Gray'a. Ten prawy obrońca lub skrzydłowy (w zasadzie może być i dla niektórych napastnik) tym samym dołączył do obrońcy (jeśli źle mówię, to niech mnie wielkie głowy poprawią) Craiga Cathcarta, który robi furorę na zapleczu ekstraklasy. Dla reprezentanta szkockiej młodzieżówki bedzie to drugie wypożyczenie w karierze. Przez kilka miesięcy śmigał bowiem w Antwerpii.
Jestem ciekaw jak Gray sobie poradzi.Wydawało się, że po groźnej kontuzji nie ma szans na zrobienie poważnej kariery w piłce, a tymczasem w ostatnich miesiącach całkiem nieźle sobie poczyna. Dobre przygotowanie fizyczne, nie najgorsze techniczne i umiejętność gry na wielu pozycjach - to jego główne atuty.

Wróć do „Anglia”