Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 02 sty 2009, 16:51

Pisałem z 20 minut już posta odpowiadając każdemu, ale się przypadkiem skasował, wiec tylko opisze screeny, z których jednoznacznie wychodzi, że Ronaldo grał jako prawo skrzydłowy.

Obrazek

Na zielono Park na lewej stronie, Rooney środkowy napastnik który wybiegł z pola karnego dostał piłkę, na jego miejsce wbiega cofnięty napastnik Berbatov do tego wbiega tam nawet środkowy pomocnik Carrick. Ronaldo jak typowo prawo skrzydłowy, w momencie kiedy akcja idzie z lewej strony, schodzi do środka, w dole ekranu widać Rafeal prawego obrońcę który zajmuję miejsce skrzydłowego. Tak więc samobój nr. 1 z Twojej strony.

Obrazek

Kolejny raz akcja z lewej strony. Zbiega tam środkowy napastnik Rooney, co w takim momencie robi prawko skrzydłowy jeśli wysunięty napastnik zbiega na lewe skrzydło i wrzutka idzie z tamtej strony? Logiczne, że wbiega w pole karne. Każdy by tak zrobił, po cholerę miałby niby stać na prawym skrzydle dalej? :D Samobój nr. 2

Obrazek

W środku pola karnego mamy dwóch napastników, to kto miałby nibyć być w miejscu w którym jest Ronaldo jak nie prawo skrzydłowy? :shock:

Obrazek

To już w ogóle rzuciłeś się sam na deski. Środkowy napastnik Rooney schodzi do skrzydła robiąc miejsce innym graczom, wbiega w pole karne i Berbatov- cof. napastnik, i Carrick środkowy pomocnik i Park lewoskrzydłowy. Znajduje się tam nawet Rafeal prawy obrońca :haha: To co miał grać Ronaldo, zebyś go uznał za prawoskrzydłowego? Być przy sędzi liniowym? Logiczne jest, ze jak nawet prawy obrońca się tam znalazł to Ronaldo zbiegł do środka. Po raz kolejny zachowując się jak typowo prawo skrzydłowy.

Obrazek
:shock: Ronaldo znowu jak typowo prawo skrzydłowy. Rooney środkowy napastnik, bodaj zgrał tam piłkę do Parka który przebiegł parę metrów, miejsce Roo zajął Berbatov, a Ronaldo znajduję się na prawym skrzydle...

Obrazek
Obrazek

Ronaldo tu nie widzę, zapewne jest jak zwykle na prawym skrzydle.

Ostatnie dwa screeny to podsumowanie tych wyżej, Ronaldo na prawym skrzydle.

Nie wiem jak Ty to analizowałeś, nie wiem może nie wiesz że jak akcja idzie z lewej strony to prawko skrzydłowy przesuwa się do środka, tym bardziej jak się włącza do akcji prawy obrońca. No cóż mam nadzieje, że iedyś do tego dojdziesz.

Aha nigdzie nie napisałem, że Ronaldo to pomocnik. Dla mnie to jest Skrzydłowy. Dla jednych skrzydłowy to napastnik dla innych dla których taktyka 4-4-2 to 4-4-2 a nie 4-2-4 to pewnie pomocnik. Ja go nazywam skrzydłowym nie precyzując czy to napastnik czy pomocnik, raz bywa tym raz tym. Bez wątpienie jest on graczem nieszablonowym, wielokrotnie już opisywałem jego grę czy też zgodziłem się z Twoim opisem, więc trudno go przypisać do jednej pozycji. MI napastnik zawsze będzie się kojarzył z graczem który głównie atakuje, a pod własnym polem karnym jest od święta, a i zadań defensywnych ma minimum. Ja rozróżniam dwa typy wysunięty napastnik i cofnięty napastnik, Ronaldo nie pasuję do żadnego z nich, dlatego napastnikiem go nazywał nie będę.

w innych meczach wyszloby podobnie. roznice zawsze by byly, ale nie tak by odwrocic wszystko do gory nogami. bo chyba nie jest przypadkiem, ze ronaldo sie tu na skrzydle prawie nie widywalo?
SŁUCHAM? :shock: :haha:
ronaldo nie zdarza sie grac w ataku, tylko gra tam w wiekszosci akcji (jako wysuniety lub jako cofniety), a na skrzydle jest rzadko.
OMG...Miałem rację ty naprawdę nie wiesz o tym, ze jak włacza się prawy obrońca, ze jak akcja idzie z lewej strony i jeszcze wysunięty napastnik robi miejsce to prawo skrzydłowy przesuwa się do środka...

wypowiedz fergusona, ktora juz podwazalem i zadawalem do niej pytania
Weś sobie sam poszukaj, bodaj w temacie Złota piłka wklejałem tą wypowiedź. NIe każdy ma czas bawić się screeami etc. etc.

oraz te srednie pozycje pilkarza w meczu, ktore sa uzaleznione od tego czy mecz jest wyrownany, czy ktorac strona dominuje,
:haha: No ja wysiadam, a może te Twoje screeny nie były uzależnione od tego, ze United dominowali i w związku z tym 7 graczy było w polu karnym przeciwnika? To chyba logiczne, że pozycja gracza jest uzależniona od tego jak przebiega mecz.... :shock:
a na ostatnim z nich wyraznie ronaldo byl wsrod graczy wysunietych. nawet wysuniety bardziej niz berbatov.
W tej samej lini co Park Ji-Sung. Czyli graliśmy taktyką 4-2-1-3. Zresztą w wielu spotkaniach tak było, tak więc następnym razem nie zapomnijcie umieściu Parka wśród napastników.

Wróć do „Anglia”