Ja nic nie wymyślam tylko analizuję CAŁĄ AKCJĘ jak przebiegła. Toż to jak Np. taki Lucio się włącza do akcji ofensywnych można zrobić screen w pewnym momencie i się ukaże go jako środkowego napastnikaw ten sposob kamilu mozna wszystko wymyslic. w tych akcjach (wszystkie gorzne akcje) rooney byl na skrzydle trzy razy, a ronaldo raz jak zostal tam wyrzucony przez kiks berbatova - fakt jasny jak slonce
Nie naginam rzeczywistości. I po raz kolejny przypominam, że juz niejednokrotnie pisałem, że nie gra on jak typowy skrzydłowy, bo jest piłkarzem nietuzinkowym i kazanie mu grać tylko na skrzydle byłoby marnotrastwem. Ale widać, że masz problem z czytaniem tak więc jak chcesz będę Ci to powtarzał i przypominał.on juz od 30 metra ucieka do srodka. porownaj go sobie z jakims skrzydlowym, a nie bocznym napastnikiem. porownaj go chocby z cazorla, porownaj go nawet z lennonem. jak chcesz to i z drenthe(robben to boczny napastnik) i to jak czesto oni schodza do srodka bo akcja jest z drugiej strony. zachowania ronaldo w ofensywie to nie sa zachowania skrzydlowych, chocbys nie wiem jak bardzo staral sie naginac rzeczywistosc.
Bzdura kompletna bzdura. Jakby Barca była przez cały mecz jechana i jedynie by potrafiła kontrować to by średnia pozycja Messiego nie była taka sama jak w przypadku dominacji Barcy. Co za herezje facet prawisz.tak. na to juz odpisalem. srednia pozycja w meczu messiego, gdyby jego druzyna nie dominowala bylaby podobna
Jak obiecałem wyżej znowu przypomnę, niektórym ślepcom to i praca magisterska nie wystarczy. Zresztą w poprzednim poście dokładnie na ten temat napisałem znowy wg. obietnicy przypomnę.juz widze, ze argumentow nie bedzie, wiec nie ma sensu... tez chcac bronic tezy, ze ronaldo to pomocnik (bo przeciez skrzydlowy to nie napastnik) mialbym problem, aby cos sensownego wykombinowac.
No i odpowiesz na pytanie bo kto inny mi odpowiedział nie Ty. Park to też napastnik? A taktyka 4-4-2 to tak naprawdę 4-2-4?Aha nigdzie nie napisałem, że Ronaldo to pomocnik. Dla mnie to jest Skrzydłowy. Dla jednych skrzydłowy to napastnik dla innych dla których taktyka 4-4-2 to 4-4-2 a nie 4-2-4 to pewnie pomocnik. Ja go nazywam skrzydłowym nie precyzując czy to napastnik czy pomocnik, raz bywa tym raz tym. Bez wątpienie jest on graczem nieszablonowym, wielokrotnie już opisywałem jego grę czy też zgodziłem się z Twoim opisem, więc trudno go przypisać do jednej pozycji. MI napastnik zawsze będzie się kojarzył z graczem który głównie atakuje, a pod własnym polem karnym jest od święta, a i zadań defensywnych ma minimum. Ja rozróżniam dwa typy wysunięty napastnik i cofnięty napastnik, Ronaldo nie pasuję do żadnego z nich, dlatego napastnikiem go nazywał nie będę.