W tych sytuacjach które przedstawiłeś zachował się typowo dla skrzydłowego, każdy inny skrzydłowy by się tak samo przesunął jak on.alez ja juz x razy pisalem, ze w poczatkowej fazie akcji ronaldo gra tam, gdzie jest przedstawiony na papierze. normalne dla napastnika bocznego (nie srodkowego). za to fakt bycia bocznym napastnikiem, a nie skrzydlowym czy bocznym pomocnikiem ukazuje w dalszej fazie akcji.
Ja rozróżniam po prostu różne typy skrzydłowych. Makelel i Sissoko to obaj def. pomocnicy. Makelele gra wręcz jak trzeci stoper asekurując środkowych obrońców wręcz nie przekracając środkowej linii boiska, a Sissoko zapieprza starając się być tam gdzie jest piłka by podwoić danego gracza(przynajmniej tak grał w LFC) Ta sama pozycja dwa różne typy i nie trzeba tu wymyślać nowych pozycji.widzisz, dla ciebie skrzydlowy to po prostu skrzydlowy i juz. a ja rozrozniam skrzydlowego, bocznego napastnika i sa nieliczni pilkarze - boczni pomocnicy. o tym tez juz pisalem jakis czas temu. na papierze czesto wygladaja tak samo - w praktyce znacznie sie roznia
To już jest żałosne, gdyby nie było argumentów to byś nawet nie miał się do czegoś odnieść i dyskusja by już się dawno zakończyła. Skończ.dyby bylo cos poza tym co sam napisalem po prostu ukazlbys to. a ze nie bylo to wtedy sa takie teksty. szkoda.
Park jest ustawiony podobnie jak Ronaldo tylko z drugiej strony boiska(to, że Ronaldo potrafi więcej jest bardziej aktywny i umie lepiej wykorzystać tą pozycję nie ma nic do rzeczy) Tak więc jeśli Ronaldo jest napastnikiem to Park też.park napastnikiem bywa, ale nie jest nim tak jak ronaldo w naturalnym stylu gry. zalezy od ustawienia.