Ale ja nie o tym. Polityka transferowa ManU, jakoś wogóle mi nie pasuje ostatnimi czasy. Kiedyś zespół oparty (gdzie w skłdzie byli bracia Neville, Scholes, walijczyk Giggs, irlanczyk Irvin, May, Cole, Sheringham, Beckham, Butt... ) na praktycznie samych Angolach (też twardo grajacych skandynawach takich jak Berg, Johnse, Solskjear, Schmeichel) wygrywała co się da, grając bardzo dobry, angielski futbol, była to wizytówka angielskiej piłki. Mocny zespół, grający do ostatniej minuty, walczący o każdą piłkę... teraz niestety to sie bardzo zmieniło... i nadal zmienia w szybkim tempie - na gorsze!
Tosić i Ljajić to szybkie skrzydła, ale są tak samo srednimi zawodnikami jak ściągani wcześniej Park, Saha, Possebon, rafael i Fabio Anderson czy Howard + cała rzesza piłkarzy średnich. A gdzie Bardsley który tak udanie Nevilla zastępował? Czemu Richardson a wcześniej Ryan Ford zostali sprzedani - przecież dobrze zastępowali Giggsa, czemu Campbell został tak szybko odstawiony? Czemu został sprzedany Smith?
Już niebede się nad tym rozwodził, napisze jak ja widzę ManU w przyszłym sezonie:
Sprzedać/wypożyczyc: Brown, Fabio, Rafael, Evans, Anderson, Park, Tosić, Nani, Gibson, Possebon, Manucho, Welbeck, Ljajić.
Kupić: Pedersen (Blackburn), Corluka (Tottenham), Bale (Tottenham), Downing (M'Boro), Defoe (Portsmouth), Nolan (Bolton), Agger (Liverpool)
GK: 1 Van Der Sar, 12 Foster, 29 Kuszczak
O: 2 Neville, 3 Evra, 5 Ferdinand, 6 Agger, 14 Corluka, 22 O'Shea, 23 Bale
P: 4 Hargreaves, 7 Ronaldo, 8 Nolan, 11 Giggs, 13 Pedersen, 16 Carrick, 18 Scholes, 19 Downing, 24 Fletcher
A: 9 Berbatov, 10 Rooney, 21 Defoe, 32 Tevez
Van Der Sar
Corluka - Ferdinand - Agger - Evra
Fletcher - Nolan
Ronaldo - Pedersen - Giggs
Rooney
Nie zbesztajcie mnie