Zakładając, że mówisz poważnie, w co szczerze mówiąc trudno mi uwierzyć...
Rafael, Fabio oraz Anderson to jedni z najlepszych zawodników w swoich kategoriach wiekowych. To są bardzo młodiz piłkarze, a już niejeden raz pokazali jakimi wartościowymi zawodnikami są. Park średniakiem? Oby więcej takich "średniaków"!ale są tak samo srednimi zawodnikami jak ściągani wcześniej Park, Saha, Possebon, rafael i Fabio Anderson czy Howard + cała rzesza piłkarzy średnich.
Bo na tym się skończyły niestety jego dobre występy. W AV grał mizernie, a po powrocie do nas w sparingach grał padakę, którą nawet zdążyłem zobaczyć na żywo (z Sevillą na OT). Nie był to miły widokA gdzie Bardsley który tak udanie Nevilla zastępował?
Po pierwsze - kto to jest Ryan Ford ?Czemu Richardson a wcześniej Ryan Ford zostali sprzedani - przecież dobrze zastępowali Giggsa, czemu Campbell został tak szybko odstawiony? Czemu został sprzedany Smith?
Po drugie - Richardson dostał całkiem sporo szans i spalił praktycznie każdą z nich. Kibice mieli go dość. Dobry piłkarz, ale o strasznie niskiej boiskowej inteligencji.
Po trzecie - Smith po kontuzji był po prostu fatalny. Niestety nadal jest. Chyba najgorszy napastnik w lidze...
po czwarte - Campbell jest wypożyczony.
Zabawne. Najpierw mówisz o braku brytyjskiego "korzenia" w składzie, a później wnioskujesz o sprzedaż dwóch największych wyspiarskich talentów, jakie nasza akademia wyprodukowało od kilkunastu lat - Welbeck, Evans. Brown? Mowa o Wesie czy Reece?Sprzedać/wypożyczyc: Brown, Fabio, Rafael, Evans, Anderson, Park, Tosić, Nani, Gibson, Possebon, Manucho, Welbeck, Ljajić.
Agger za Vidica? Pedersen? Dzizas...Kiedy ostatnio widziałeś Pedersena w akcji? 4 lata temu? Jeśli Anderson i Rafael są piłkarskimi średniakami, to Pedersen jest po prostu słabeuszem.Van Der Sar
Corluka - Ferdinand - Agger - Evra
Fletcher - Nolan
Ronaldo - Pedersen - Giggs
Rooney
Kończywszy powiem, że sam jestem gorącym zwolennikiem wprowadzenia pewnych reform mających na celu zwalczanie "podkradania" młodych chłopaków przez wielkie kluby. Również jestem za tym, żeby były jakieś ograniczenia w PL. Typu min. 5 wyspiarzy w wyjściowej "11".
Jednak to co zaproponował Hamek bardziej mi wygląda na jakiś żart...