Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 05 sty 2009, 15:40

http://www.blaugrana.pl/news/1368/zmian ... 9tico.html

Lista powołanych na wtorkowy mecz z Atlético Madryt:

Kod: Zaznacz cały

Pinto, Jorquera, Piqué, Iniesta, Henry, Cáceres, Sylvinho, Bojan, Messi, Alves, Abidal, Keita, Touré Yaya, Busquets, Víctor Sánchez, Pedro
Jak widać Guardiola mimo wszystko daje odpocząć wielu zawodnikom (powołania nie dostało 7 podstawowych zawodników z meczu przeciwko Mallorce: Eto'o, Xavi, Gudjohnsen, Valdes, Hleb, Marquez i Puyol) i wystawimy dość dziwny skład. Ja generalnie nie jestem zwolennikiem wykrwawiania się w Pucharze Hiszpanii, ale z tego co pamiętam to w przypadku przejścia Atletico mamy dość dobrą drabinkę co w połączeniu z dobrą sytuacją ligową prezentuje się naprawdę korzystnie. Moim osobistym priorytetem na ten sezon jest odzyskanie mistrzostwa Hiszpanii. O Lidze Mistrzów już pisałem (szczęście, drabinka, etc.) więc nie będę się powtarzał. Dublet w postaci zwycięstwa w lidze i triumfu w nie zdobytym od wielu lat Copa del Rey byłby bardzo okazały tak więc mimo wszystko liczę na poważną grę począwszy od jutrzejszego spotkania. Atletico w weekend grało ważny i ciężki mecz z Valencią tak więc zapewne również nie wystawią optymalnego składu. Rewanż na CN jest naszym atutem. Jaki skład na jutro? Ja przewiduję/proponuję:

Pinto - Abidal, Caceres, Pique, Alves - Busquets, Keita, Iniesta - Henry, Bojan, Messi

W przypadku takiej jedenastki (na 99,9% wyjdziemy inaczej :lol: ) jedynie środek obrony wyglądałby mocno eksperymentalnie bo Pique do tej pory grywał raczej uzupełniając kogoś lepszego (Puyol albo Marquez) a Caceres to już w ogóle na murawie jest rzadkim gościem.

Wróć do „Hiszpania”