oczywiscie, ze zatrzymanie nie jest idealnie w momencie odbicia (bo sam o tym uprzedzilem gdyz trudno zlapac idealny moment w czyms tak srednio widocznym) jest natomiast bardzo krotko przed nim i w czasie tym eidur i obroncy praktycznie nie zmienili swojej pozycji. mniejsza z tym.Mentor pisze:Nie wiem czy na spalonym był Eidur kiedy piłki po strzale Creusa dotykał Eto'o.
teraz obejrzalem jeszcze kilka razy
aby dokonac ostatecznej weryfikacji (po powtorkach i tak nie mialem pewnosci) posluzylem sie jeszcze jednym
KLIK
to co prawda tylko symulacja 3d i ona nie sluzy mi do oceny spalony czy nie - po prostu na niej widac wyrazniej moment odbicia pilki i faktycznie trafila w obronce. to tak na potwierdzenie twoich slow.
skoro wiec ten moment odpada dobrze jest zrobic screena gdy xavi uderza pilke. i tym razem jest dokladnie w momencie strzalu

w tym momencie sytuacja tez jest trudna do oceny (zwlaszcza z tego wzgledu, ze ujecie jest pod katem), choc moze wydawac sie, ze spalonego nie bylo. na styk.
to natomiast moment podania eidura do iniesty

z tego ujecia kamery nie wydaje sie, by iniesta byl blizej bramki niz podajacy. jesli tak bylo to w tym momencie o spalonym mowy nie ma.
mimo wszystko nie mam 1000% pewnosci co do prawidlowej oceny tej sytuacji. tylko i wylacznie dlatego, ze kat kamery moze mylic - w odniesieniu do pierwszego momentu. iniesty chyba az tak nie oszukalo