Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kluchman » 05 sty 2009, 20:43

obejrzalem to przed zrobieniem screena trzy razy i w sumie nie zwracalem uwagi, czy eto'o dotknal pilki, bo sam to zasugerowales:
Mentor pisze:Nie wiem czy na spalonym był Eidur kiedy piłki po strzale Creusa dotykał Eto'o.
oczywiscie, ze zatrzymanie nie jest idealnie w momencie odbicia (bo sam o tym uprzedzilem gdyz trudno zlapac idealny moment w czyms tak srednio widocznym) jest natomiast bardzo krotko przed nim i w czasie tym eidur i obroncy praktycznie nie zmienili swojej pozycji. mniejsza z tym.

teraz obejrzalem jeszcze kilka razy

aby dokonac ostatecznej weryfikacji (po powtorkach i tak nie mialem pewnosci) posluzylem sie jeszcze jednym

KLIK

to co prawda tylko symulacja 3d i ona nie sluzy mi do oceny spalony czy nie - po prostu na niej widac wyrazniej moment odbicia pilki i faktycznie trafila w obronce. to tak na potwierdzenie twoich slow.

skoro wiec ten moment odpada dobrze jest zrobic screena gdy xavi uderza pilke. i tym razem jest dokladnie w momencie strzalu

Obrazek

w tym momencie sytuacja tez jest trudna do oceny (zwlaszcza z tego wzgledu, ze ujecie jest pod katem), choc moze wydawac sie, ze spalonego nie bylo. na styk.

to natomiast moment podania eidura do iniesty

Obrazek

z tego ujecia kamery nie wydaje sie, by iniesta byl blizej bramki niz podajacy. jesli tak bylo to w tym momencie o spalonym mowy nie ma.

mimo wszystko nie mam 1000% pewnosci co do prawidlowej oceny tej sytuacji. tylko i wylacznie dlatego, ze kat kamery moze mylic - w odniesieniu do pierwszego momentu. iniesty chyba az tak nie oszukalo :)

Wróć do „Hiszpania”