Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: fieldy » 07 sty 2009, 23:38

Logan pisze:A kiedy ja o Eboue napisałem, że uważam go za znakomitego zawodnika?
jakiś czas temu
fieldy pisze: Wenger - Eboue is becoming a pass master :lol:
Logan pisze:Żebyś się nie zdziwił. Wiem, ze byłoby to Ci nie w smak, no ale cóż
poza tym łaskaw byłeś pisać, że Eboue ze swoich obowiązków [głównie defensywnych] na prawej pomocy wywiązuje się po mistrzowsku. Podczas gdy wczoraj chyba, sam Eboue przyznał, że grał wielkie nic i że marzy mu się powrót do formy z 2006 roku. Komu wierzyć, Eboue, czy tobie :think:
Logan pisze:Samir w pół rundy zdemolował osiągnięcia Hleba. Powiem tylko że przez 3( :!: ) lata "białoruski gwiazdor" strzelił dla nas 7 bramek, podczas gdy Nasri w okresie kilku miesięcy (przerywanych kontuzjami) już 5. A jak potrafi podawać pokazał chociażby w ostatnim meczu z Plymouth czy w spotkaniu z Liverpoolem.
co to ma do rzeczy ? Widzę, że próbujesz uciec od tamtego wątku i podajesz kolejny, byle łatwiej było się obronić. Nic z tego.
To, że Samir w pół roku zrobił lepsze wyniki niż Hleb w 3 sezony już dawno pisałem, bo to nie jest nic nowego.
Tylko, że ja tutaj nie porównywałem Hleba z Samirem. Zdaje się, że dyskusja dotyczyła Eboue.

Uważasz, że Eboue jest niedoceniany i że ma atuty, przy okazji twierdzisz że gra Hleba to była porażka i szkoda gadać.
Otóż, gdy grał Hleb [fakt, nie miał wielu goli i asyst] piłka krążyła przed polem karnym rywala jak po sznurku. Okazji było mnóstwo. Napastnicy strzelali mało, ale to nie wina Hleba raczej. Wymiana piłki, dochodzenie do sytuacji, zamknięcie rywala w jego polu karnym. Tak gra wyglądała, gdy grał Hleb. Nierzadko dzięki niemu właśnie.
A jak wyglądała gdy po prawej stronie biegał Eboue ? Mówiłem ci, obejrzyj sobie mecz z Wigan, zobacz co wyprawiał twój pupil, może zmienisz zdanie. To był jego najgorszy występ [mówi o tym we wczorajszym wywiadzie], ale nie jedyny. 90% jego występów w pomocy było fatalne. Eboue po mistrzowsku wspomagał obrońcę, grając w pomocy ? To dlaczego tracimy więcej bramek niż kiedyś ?
Logan pisze:Wenger nie raz podkreślał, że Hleb gubi taktykę, bo lubi schodzić czesto do środka, w tęsknocie za starą pozycją. Grając na boku pomocy powinien grać szeroko, szczególnie z drużynami ustawiającymi autobus w bramce. Hleb nic sobie z tego nie robił wolał iść do środka i dryblować 3 na raz.
Czy Eboue gra na boku pomocy szeroko, w meczach z drużynami głównie broniącymi się ? czy może próbuje [nieudolnie] schodzić do środka i traci piłkę ?
Logan pisze:Nie zapominajmy także o pozaboiskowych ekscesach, spotkaniach na kawie z preziem Interu w Mediolanie przed arcyważnym spotkaniem z Milanem. Z pewnością bardzo to i jego teksty o chęci odejścia podbudowywały drużynę
jedna sytuacja pod koniec jego przygody w klubie. rzeczywiście jest co pisać o "jego ekscesach" :roll:
Logan pisze:Rozumiem że tęsknisz za tym
ani trochę
Logan pisze:Tak - sprowadźmy 3,4 zawodników 15 mln każdy, jak wykurują się Dudu, Rosa i spółka posadźmy ich na trybunach albo na ławie :boruta: Który gracz na poziomie Ci na to pójdzie? Kupimy i zaraz trzeba będzie sprzedawać :badziewie: Gdzie tu mowa o budowaniu drużyny?
ty czytasz te wypociny zanim je wyślesz ? bo chyba nie.
Znów mam powtarzać na których pozycjach brakuje nam wartościowych zawodników ? Chyba nie warto, bo nie czytasz tego.
Czy Fabian jest za słaby na rezerwę ? On nie gra w drużynie rezerw. On jest 2 bramkarzem. Jeśli Almunia się połamie to Fabian może wskoczyć do bramki już na stałe. Mecze z United, Chelsea, Spurs, City, Villą, Evertonem ... .chciałbyś widzieć jak regularnie broni w takich spotkaniach Fabian ? Nie wolałbyś, aby był to np. Jussi Jaaskelainen ? Albo ktokolwiek inny, z niezbędnym doświadczeniem na wyspach ? Fabian może bronić w pojedynczych meczach, ale nie wyobrażam sobie go w tej chwili na pozycji 1 bramkarza. Jak Almunia się połamie, to nie będzie wyjścia, będzie musiał bronić Fabian.
Logan pisze:No myślę, że Gael tez potrzebuje zmiennika. I przydałby się też zmiennik zmiennika Gaela
Bawi cię to? Gael ma zmienników, zarówno Silvestre, jak i Gallas, czy w ostateczności Gibbs mogą grać na lewej stronie. Grali tam w przeszłości. Na prawej już to gorzej wygląda. Bo choć jest Eboue, to w razie kontuzji Wenger kombinuje i stawia Kolo na prawej, albo Djourou :badziewie:
Denilson - młody bez doświadczenia, Song - młody bez doświadczenia, Diaby - młody, z marnym doświadczeniem.
To na chwilę obecną nasza pomoc - i ty piszesz, że nie potrzebujemy wzmocnień ?
Logan pisze:Tak - sprowadźmy 3,4 zawodników 15 mln każdy jak wykurują się Dudu, Rosa i spółka posadźmy ich na trybunach albo na ławie
A jak się Tomas nie wykuruje ?
Po co sprowadzać 4 graczy po 15 mln ? Już wcześniej pisałem. Wystarczy 3, 4 za byle jakie pieniądze, nawet za darmo - byleby spełniali dwa warunki.
1. muszą uzupełnić braki na newralgicznych pozycjach [bramka, środek obrony, DM]
2. muszą coś sobą reprezentować. Nie muszą to być genialni zawodnicy.

Wróć do „Anglia”