Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: fieldy » 08 sty 2009, 22:03

Kto mówi o 10 mln ?
Ja nie mam w tej chwili "planów", aby Arsenal ściągnął kogoś konkretnego za konkretne pieniądze. Mówię czysto teoretycznie [bo Wenger i tak już zapowiedział, że bramkarzy nie szuka], jak bym chciał, aby to wszystko wyglądało. Aby było 2 bramkarzy, na podobnym poziomie, by w razie czego ten drugi spokojnie mógł grać.
Given, jakby przyszedł [chyba o nim myślisz, pisząc o 10 mln] to byłby pierwszym bramkarzem zapewne.
Jussi na ten przykład, był latem z tego co pamiętam do wzięcia za darmo i w ostatniej chwili został w Boltonie. Wtedy można go było ściągnać za darmo, kasy pewnie by sporo nie chciał. A mielibyśmy 2 bramkarzy na równym poziomie [Jussi nawet z większymi szansami na grę w pierwszym składzie niż Almunia]. To wszystko ma związek z dyskusją z Loganem, który uważał, że składu nie trzeba wzmacniać - ja opisałem przykład bramkarza. Wtedy już o pozycję bramkarza nie trzeba by się martwić - teraz trzeba - imo oczywiście.
Chyba zgodzicie się, że Jussi z ponad 10 letnim doświadczeniem na wyspach, byłby pewniejszy niż Fabian, który zagrał ile ? 10 spotkań ?

Wróć do „Anglia”