Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Yukasz » 11 sty 2009, 22:45

(L)oczkerson pisze:Po pierwszej wygrywa Roma. I szczerze mówiąc jak zobaczyłem zestawienie defensywne Milanu to mnie to nie dziwi. Na środku Maldini, Favialli i jakby tego było mało Carlo zamiast wystawić choćby 1 defensywnego pomocnika, woli 5 superkreatorów, którzy nie stworzyli choćby 1 okazji. Kaki i Ronaldinho kompletnie nie widać w tym meczu.
Odniosłem podobne wrażenie, Milan wyszedł ustawieniem jakby przyszło mu się zmierzyć z Romą ale nie na boisku a w grze FIFA LIVE. W takim przypadku z pewnością by rozklepali Romę, na szczęście życie to nie gra.
Szkoda że Roma w I poł. nie poszła za ciosem bo można było kopać leżącego, Milan nawet nie chciał się podnosić i grał bide z nyndzą. Dla mnie zagraliśmy za bardzo defensywnie, z czasem dostosowaliśmy się do gości. Trzeba było grać tak jak Juve czyli dać piłkę Milanowi ale do pewnego momentu a potem ładować im bramki. Mocno irytowała mnie ta mnogość długich podań do Mirko. Za nerwowe to było i wszyscy jednym długim podaniem chcieli uruchomić Vucinica.
Druga poł. i inna Roma, już na wstępie można było podwyższyć prowadzenie. Jednak Milan dwie akcje i 2:1 :roll: Ogólnie remis sprawiedliwy i należy się z niego cieszyć. II część dostarczyła wiele emocji i była sporo lepsza. Także Milan coś pokazał bo w I części grał gorzej niż Polonia Bytom, na szczęście ich nazwiska dziś nie zagrały. Jednak nie ukrywam że po tym co widzieliśmy liczyłem na 3 oczka (widzę że Milaniści mają odwrotne odczucia :P ). Kuwa jak można było stracić w tak krótkim okresie 2 gole :angry2:
(L)oczkerson pisze:PS: Przywitanie Spalla z Carlo przed meczem Mistrzowskie :rotfl: Już nie wspominając o tym, że z tego co przyuważyłem Luciano zaprosił Ancelottiego na ławkę Romy :haha:
Dokładnie tak było, Carlo jednak tym razem nie skorzystał. Spall krejzol jakich mało :lol2:
Wilmore pisze:Człowieku, takie bramki bronią juniorzy w Polsce. Jeśli się ruszą. Bo jak się nie ruszy, to Cech, Casillas, czy nawet, psia krew, Schmeichel nic nie zdziała.
Chciałbym zobaczyć Twoją paradę jak stojąc przy jednym słupku wyciągasz piłkę lecącą przy drugim. Jedziesz Wilmore :lol:

Edit:

Riise w Romie jeszcze nie zagrał tak ofensywnego meczu, a w sumie zagrał jeden z najlepszych 8)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 22:49 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”