Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 11 sty 2009, 23:45

Wziąłem szybki prysznic i emocje trochę ze mnie zeszły. Mogę pisać normalnie :lol:

Źle rozpoczęliśmy drugą połowę. Daliśmy Osasunie więcej miejsca a Ci wykorzystali to zabójczo. Te dwie bramki mnie załamały i nie wierzyłem, że uda się to wygrać. Na szczęście byli tacy co wierzyli i dokonali tego :]

Alves wiadomo. Urodzony by grać w Barcelonie. Jestem tak zachwycony jego grą, że brakuje mi określeń. Dzisiaj znowu poderwał całą drużynę swoją akcją, która dała nam wyrównującego gola.

Messi kiedy było trzeba wspiął się na swój najwyższy poziom i praktycznie w pojedynkę zapewnił nam zwycięstwo.

Trochę martwią tracone bramki a w szczególności kolejny gol po rzucie rożnym. Trzeba przywrócić pewność defensywie.

Nie darowałbym sobie gdybym nie wspomniał o buractwie Osasuny. Ja rozumiem, że można grać na czas jak się prowadzi, ale ta sytuacja z Busquetsem rozsierdziła mnie niesamowicie. Co prawda Messi też chyba nie do końca wiedział co ma robić, ale tak czy inaczej gra powinna zostać przerwana. Chyba nawet sędzia powinien użyć gwizdka widząc, że Sergi zwija się z bólu a Messi jednak zatrzymał akcję. Tak czy inaczej później napastnik Osy odegrał marne przedstawienie umierając w polu karnym po zderzeniu z Valdesem a my mieliśmy kontrę. Alves pędzi skrzydłem a tu nagle bramkarz Osy opuszcza pole karne i macha łapskami jak poparzony :roll: Alves mógł strzelać do pustej bramki i sędzia musiałby tego gola uznać go arbiter nie przerwał gry. Dani jednak wybił piłkę robiąc to czego nie zrobili wcześniej gracze Osasuny. Dobrze, że udało się to wygrać w wielkim stylu. Jest świetnie.

Lubię takie emocjonujące spotkania z happy-endem, ale za tydzień z Depor życzyłbym sobie jednak jakiegoś spokojnego 3:0 i pobicia kolejnego rekordu :P Dzisiaj pobiliśmy rekord ligi pod względem zwycięstw wyjazdowych z rzędu. To była nasza ósma wygrana :] Za tydzień wystarczy nam remis z Depor, aby pobić rekord ligi pod względem punktów zdobytych na półmetku rozgrywek.

Bonus:

http://pl.youtube.com/watch?v=ce3cnNGIAjM

Messi \o/

Wróć do „Hiszpania”