no ale jezeli Yoann nie bedzie chcial zostac w Bordeaux to nawet klauzula nie pomoze nie??Z tego co wiem to Bordeaux moze wykupic Yoanna za 15 milionow euro i decyzje czy zdecyduja sie na ten krok musza podjac do konca kwietnia. Jezeli wyloza omawiana sume to Milan moze jedynie zyczyc zawodnikowi szczescie i zdrowia. Gdy go wypozyczalismy to klauzula 15 milionow wydawala sie i tak wygorowana. Obecnie wydaje sie ze chlopak wart jest wiecej.
tez nie mam zamiaru znow dotego wracac.zwroc tylko uwage na jedna rzecz.ile szans dostali Kaka Pato a ile Yoann..wiesz jaka jest miedzy nimi roznica?tym ze Pato i Ricky sa brazylijczykami i dana za nich wieksze pieniadze.Carlo nie mial wyboru musial nimi grac(wystawienie Beckhama daje dowod ze Berlu od czasu do czasu macza palce w wystawianiu skladu).Yoann jak gral to albo 10 minut albo w meczach gdzie lini pomocy skladala sie z niego Cafu Brochiego i Emersona wiec nie mial z kim pograc.ile bylo meczy gdzie trzeba bylo strzelic gola a Carlo wpuszaczal Brocchiego a nie Yoanna?nawet najlepszy pilkarz nie jest w stanie grac na wysokim poziomie gdy gra raz na 3 tygodnie.Nie mam zamiaru wdawac sie kolejny raz w dyskusje na temat Yoanna szans ktore dostawal czy tez nie. Sadze jednak ze po 2 sezonach w Milanie i tym co przez ten czas pokazal a takze utracie miejsca w kadrze swojego kraju nie byl wart 15 milionow euro.
Yoann duzo sie nauczyl w Milanie bo to widac golym okiem.w Bordeaux biega teraz pilkarz o klase lepszy niz byl w Rennes.w Milanie brakowalo mu ciaglosci w grze i zaufania bo efekty pracy z Wloch widac.
teraz Yoann nie gra tylko dobrze w lidze francuskiej ale i w LM i reprezentacji.nikt mu nie moze zarzucic ze sprawdza sie tylko w slabej lidze francuskiej.
mam nadzieje ze Carlo i Lysy go przekonaja bo chlopak idealnie pasuje do naszej taktyki i wroci do nas bo szkoda takiego pilkarza.