Wyjaśnij co masz na myśli pisząc "kluby z tradycjami mogą zostać zdominowane przez przeciętniaków w rękach bogaczy" bo nie za bardzo rozumiem.Pelart pisze:chodzi o to, że naruszona zostanie pewna równowaga, za kilka lat kluby z tradycjami mogą zostać zdominowane przez przeciętniaków w rękach bogaczy
Nie upadnie. Upadnie co najwyżej mit Kaki jako piłkarza nie na sprzedaż.Pelart pisze:poza tym upadnie mit o piłkarzach nie na sprzedaż
(L)oczkerson pisze:Włochy to Włochy! W tej lidze są gracze nietyklani!
Przesadzasz. Rozumiem Twoje umiłowanie do Calcio, ale w tym aspekcie nie wydaje mi się, aby Seria A była jakaś szczególnie wyjątkowa.
Ale skąd Ty bierzesz taki daleko idące wnioski? Kryształowa kula czy zwykłe fusy po herbacie?Pelart pisze:to piłkarskie pokolenie powoli odchodzi do lamusa, czy widać następców?
Ja tam widzę potencjalne, przyszłe legendy swoich zespołów. Myślę też, że pojawią się kolejne tylko trzeba na to trochę poczekać. To nie jest tak, że zawodnik po kilku latach gry ma wypisane na czole [przyszła legenda klubu 'X']. Dajmy niektórym piłkarzom szanse zamiast kreować czarne scenariusze pt. wszyscy są na sprzedaż wywołane tym, że Milan chce sprzedać Kakę. Zupełnie nie rozumiem skąd u Ciebie ten dramatyzm
Lojalnie uprzedzam, że niedługo wychodzę z domu, ale zapraszam do polemiki. W najgorszym razie odpiszę jutro chociaż prawdopodobnie wrócę dzisiaj wcześnie.