dla pogubionej częściCo do Ronaldo i Vieirego to owszem byli wspaniałym zawodnikami ,ale nigdy nie zostali właśnie zawodnikami nietykalnymi, typowi piłkarscy najemnicy, których w piłce jest na kopy. Raz kochają ten klub, potem inny a w zasadzie jedyną miłością jest kasa.
Jeśli tego nie rozumiesz pewnie nie rozumiesz właśnie tej cząstki włoskiej mentalności. tego jakimi symbolami są niektórzy gracze, ale tylko niektórzy i tu dobrym przykładem jest Zidane, który nawet jak zdobywał złotą piłkę nie był najważniejszą postacią w JUVE. Tą najważniejszą osobą był Del Piero..
Doskonale to rozumiem i nie widzę nic specjalnego we Włochach, żeby mówić o Włoskiej mentalnośći. G. Neville, Scholes, Giggs, Keane, Raul, Puyol, Terry,Xavi- już to pisałem z innych lig też można wymieniać i pisanie, że to jest jakaś specjalność Włochów to kompletna bzdura co już napisałem w poprzednim poście.
Podpisuje się pod tym.Ja tam widzę potencjalne, przyszłe legendy swoich zespołów. Myślę też, że pojawią się kolejne tylko trzeba na to trochę poczekać. To nie jest tak, że zawodnik po kilku latach gry ma wypisane na czole [przyszła legenda klubu 'X']. Dajmy niektórym piłkarzom szanse zamiast kreować czarne scenariusze pt. wszyscy są na sprzedaż wywołane tym, że Milan chce sprzedać Kakę. Zupełnie nie rozumiem skąd u Ciebie ten dramatyzm![]()