Re: Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Post autor: majer13 » 17 sty 2009, 20:45

Blackburn 3 - 0 Newcastle (0 - 0)
Bolton 0 - 1 Manchester Utd (0 - 0)
Chelsea 2 - 1 Stoke (0 - 0)
Manchester City 1 - 0 Wigan (0 - 0)
Sunderland 1 - 2 Aston Villa (1 - 0)
West Brom 3 - 0 Middlesbrough (1 - 0)
Hull 1 - 3 Arsenal (0 - 1)

Dzisiaj na angielskich boiskach raczej bez niespodzianek no może poza rozmiarami zwycięstw Blackburn i W.B.A. Faworyci dzisiaj zwycięstwa zapewniali sobie w końcówkach meczu. Aston Villa pokazała charakter grając w dziesiątkę a mimo to wygrywając. Najbardziej szkoda mi ekipy Steva Bruce'a, gdyż myślałem iż będą w stanie wywieźć jakiś punkt z Manchesteru a ostatnia ich postawa pozawalała mieć ku temu nadzieje ;)

Co do Manchesteru ... Dzisiaj kolejne zwycięstwo mocno wymęczone dopiero w dziewięćdziesiątej minucie za sprawą akcji Tevez - Berbatow udało się strzelić bramkę i przechylić szalę zwycięstwa na naszą korzyć. Na pewno trzeba zwrócić uwagę na dobrą postawę Jaaskelainena który wybronił świetnie główkę Crisa ,a później jego uderzenie z wolnego. Poza strzałem Mavubeny (chyba tak się to pisze jeśli źle to poprawcie) Bolton raczej nam nie zagroził. No i oczywiście kolejny solidny występ Evansa może nie miał duo roboty ale swoje zrobił ;)

PS. Wie ktoś jak w dzisiejszym meczu przeciwko Kanonierom zaprezentował się Manucho :?:

Wróć do „Wracając Do Meritum”