Jestes bardzo fajny Mentorku probujac z kazdego zrobic osobe glupsza od siebie, jadac chwile pozniej cynizmem i ironia, pokazujac jaki to nie jestes bystry a inni mniej. Wez tylko pod uwage ze nie kazdy na tym forum jest chlopczykiem majacym 15 lat i mozg na poziomie gimnazjum, co implikuje ze takie proby dowartosciowania nie zawsze Ci sie powiada, bo nie zawsze trafisz na osobe glupsza od siebie - i tutaj jest jeden z takich przypadkow. Wiem ze fajnie wyglada moderator pokazujacy wyzsza wartosc, ale warto byloby wyluzowac z takim napinaniem netowego ego - roznica stylu Twoich postow na poczatku Twojej bytnosci na forum a teraz to jest po prostu niebo a ziemia, niekoniecznie zmiany in plus. I mowie tutaj o aspekcie samego stylu, nie merytoryki - bo mozna napisac niektorze rzeczy bez niepotrzebnego przeslania "ales Ty glupi a ja madry i fajny".
Wracajac do tematu - co takiego glupiego jest w zachowaniu prezesa, ktory po duzych przetasowaniach personalnych w zarzadzie rzuca powyzsze haslo? Pilkarze maja swiadomosc ze na gorze zle sie dzieje, nic dobrego z tego nie wynika - wiec ten czlowiek wykonuje bardzo proste dzialanie psychologiczne, majace dwie rzeczy na celu: motywacje i odbudowanie poczucia wartosci. Daje do zrozumienia publicznie, ze w pelni wierzy w zespol i jego mozliwosci, w to ze sa na dobrej drodze do osiagniecia czegos w tym sezonie, i nic nie jest stracone. Druzyna czuje sie lepiej z takim wsparciem, a jakakolwiek presja mogaca plynac z - byc moze - jednak nieudanego sezonu, spoczywa w tym momencie na prezesie. W koncu to on rzucil odwazne haslo i to on bierze odpowiedzialnosc za jego tresc. Glupie, smieszne? Nie wydaje mi sie. Przez dlugi czas cos podobnego robi Mourinho, rzucajac odwazne tezy, i jakos nikt sie z tego nie smieje. No ale skoro cos podobnego rzuca prezes Realu to juz trzeba wysmiac i stwierdzic ze jest glupota.
Jesli zrownujesz cos co opisalem wyzej do tekstow takiego Deco, zapowiadajacego wygranie 6 czy 7 trofeow, i nie dostrzegasz roznicy miedzy zwykla bunczucznoscia a prostym dzialaniem dla dobra druzyny - to juz jest Twoj problem, i byc moze znak ze jednak nie jestes taki bystry za jakiego sie uwazasz. Tyle.
I co, teraz troche glupio, nie? Liczylo sie ze pojawi sie kolejny glupi chlopczyk ktorego latwo sie zjedzie i zrowna z ziemia, poprawi swoje forumowego ego, a tu jednak ktos ma troche mozgu i o dziwo potrafi postawic jakies kontrargumenty poza "Hala" i "Robben i tak jest lepszy od Messiego", nie? Niefajne to zycie.
Czeka mnie ciezka przeprawa z architektura PowerPC wiec pewnie nie odpisze przez dluzszy czas, o ile w ogole - to tak na wypadek jakby potem mialo byc pisane ze 'chlopczykowi sie argumenty skonczyly i uciekl", w odniesieniu do mojej osoby. Milej nocy, Hala, Visca, itd.