Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post autor: Mates » 25 sty 2009, 12:03

Przepis brzmi w ten sposób: "
3. Ceny biletów dla kibiców przyjezdnych nie moga przekraczac cen biletów na sektory podobnej kategorii dla kibiców miejscowych, o ile kluby nie porozumieja sie osobno w tej kwestii."

Ja go interpretuje w taki sposób, że ceny WSZYTSKICH biletów jakie organizator przygotował dla kibiców gości(czyli MINIMUM 5%) nie mogą przekraczać cen biletów na sektory o podobnej kategorii dla kibiców gospodarzy. Bo masz racje twierdząc, że kibice Ruchu płacą za bilety 30 zl i więcej, ale są to bilety (te za 30zl)na "lepsze" sektory, niż te wydzielone dla Górnika. Z rozlokowanie kibiców na stadionie jasno wynika, że kibice niebieskich za miejsca o podobnej kategorii do miejsc kibiców Górnika płaca 15zl i ani złotówki więcej.

Ale bardziej zaintrygował :P mnie inny przepis:
"2. Nawet jesli wydzielone miejsce na stadionie dla kibiców przyjezdnych składa sie z wiekszej ilosci miejsc niż 5 % pojemnosci obiektu, wszystkie miejsca na tym sektorze musza byc udostepnione dla kibiców przyjezdnych."

Czyli co? I tak muszą na dać te 5500 które Górnikowi początkowo przydzielili? Bo za bardzo nie wiem jak mam ten zapis interpretować.

P.S. Cloner gdzieś wyczytałem, że kibice Polonii dostali na Daerby 5000 biletów. Prawda to?

Wróć do „Polska”