Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 26 sty 2009, 9:02

przembal pisze:Szkoda ze Willy musi zakonczyc kariere bo byl jednym z najlepszych na swojej pozycji i nie widze godnego zastepcy dla tego zawodnika.
Szkoda, ale w jego sytuacji trudno się dziwić. A dla Bayernu to lepiej, że decyduje się na to teraz, niż jakby miał przedlużać sytuację w nieskończoność. Zastepcy w składzie na pewno nie ma, więc liczę (mimo wszystko) na dobry transfer na tej pozycji latem.
przembal pisze: Donovan strzelil 2 bramki mi on jednak nie pasuje do nas. Wiadomo ze Klinsi bedzie chcial go zatrzymac u nas na dluzej ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie.
Zobaczymy co pokaże w meczach o punkty. Ja na razie jestem do niego pozytywnie nastawiony, bo widzę w nim jokera, którego do tej pory nie mieliśmy (no, nie licząc Borowskiego :wink: ). No i chłopak jest bardzo zaangażowany, w przeciwieństwie do niejakiego Polaka z niemieckim paszportem :roll:
przembal pisze:POdobno zakontraktowalismy niejakiego Alexandra Baumjohanna.
Oficjalna wciąż nie potwierdza, ale chyba transfer faktycznie jest zaklepany.Bedzie to taki "wassertraeger" :P A może będą z niego ludzie? Kto wie, istotniejsze w tym wszystkim jest chyba to, że przychodzi za darmo i jest Niemcem (jest chyba jakiś wymóg, żeby w drużynie bylo bodajże 12 Niemcow).
przembal pisze:A no i trwaja rozmowy w sprawie sprzedazy Hummelsa do BVB wg mnie to blad. Chyba ze zaklepiemy pierwokup za jakas z gory ustalona kwote. Lepiej przedluzyc z nim kontrakt i dalej wypozyczyc na jakies 2 lata. Po odejsciu Lucio bylby wg mnie lepszym zawodnikiem na srodek obrony od Breno
A ja tam wolę Breno :wink: A opcji przedłużenia to nie ma, bo Hummels chce wiedzieć, czy Bayern na niego stawia czy też definitywnie zaktowicza się w Dortmundzie. Opcja dalszego wypożyczenia dla niego nie wchodzi w grę. Poza tym - Hummels jest znów kontuzjowany, po raz trzeci w ciągu ostatniego półrocza - jak więc dalej potoczy się jego kariera, skoro ma w tej chwili dopiero 20 lat i tyle kontuzji już za sobą :?: Drugi Kehl się szykuje. A 5 mln euro, (zwlaszcza w dobie kryzysu :P ) piechotą nie chodzi.
rebuzz pisze: Z niecierpliwoscia czekam na potwierdzenie tego przez ktorys z zarzadow.
My na razie tego nie potwierdziliśmy, ale myślę ze to tylko kwestia czasu. Zwłaszcza po newsie, że Bayern da zawodowoy kontrakt dla Georga Niedermaiera, i w ten sposob na przyszły sezon mamy już pięciu zawodników mogących grać na środku obrony (Lucio, Micho, van Buyten, Breno i właśnie Niedermaier, który może grać też na bokach). Starczy (odejść żadnych nie powinno być) :wink:

Wróć do „Niemcy”