Re: Tenis

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2880

Re: Tenis

Post autor: Rezus » 31 sty 2009, 11:20

Tak mnie naszło żeby napisać o równej płacy w tenisie kobiecym i mężczyzn. Zauważyłem, że wywalczyły kobiety rok czy 2 lata temu (mogę się mylić ale niedużo) równe płace. Żądały równouprawnienia co dla mnie jest komedią i to powodującą wybuch śmiechu. Najlepszym przykładem tego był dzisiejszy finał Serena V. - Safina (6-0, 6-3), wyjdą takie na kort, postękają, odbicie, odbicie, niewymuszony błąd i po godzinie już jest po meczu. W turniejach wielkoszlemowych da się zauważyć, że kobiety często przy półfinałach nie mają sił i spotkania są strasznie nudne. Zastanawiam się jak ma się to przełożyć na równą płace z facetami, którzy grają średnio 3 a nawet 4 godziny, prezentują ogromną paletę znakomitych zagrań i w większości przypadków walkę do końca. Wspaniałym przykładem jest wczorajszy, najlepszy jak na razie turnieju, mecz pomiędzy Nadalem a Verdasco, ponad 5 godzin walki, świetnych wymian i zagrań. Nawet 2 półfinał, pomimo tego, że Federer praktycznie zniszczył Roddicka, jest dobrym przykładem bo Amerykanin nie poddawał się do samego końca i próbował coś ugrać. Szkoda, że się faceci nie postawią, ich ludzie będą chętniej oglądać, myślę, że zdecydowanie więc niż tych wielbicieli krótkich spódniczek, żeby walczyć o pieniądze jakie naprawdę powinni dostawać (albo po prostu obniżyć babom :lol: ).

Wróć do „Inne sporty”