No dokladnie w ciagu kilku ostatnich dni wypozyczylismy 2 mlodych perspektywicznych zawodnikow. Co do Niedermayera nie mam zadnego zdania, czas pokaze czy cos z niego moze byc.
Natomiast Kroos to w nim upatruje nasza szanse na triumf w LM. Powaga, mysle ze on bedzie znaczyl wiecej dla naszej druzyny od Riberego obecnie.
Bardzo dobra decyzja zarzady o wypozyczeniu mlodego Niemca. W Leverkusen maja dobre podejscie do mlodziezy i jak bedzie do nas wracal to moze zabierze ze soba Helmsa i Castro.
Ogladajac mecz z HSV zastanowila mnie slabsza dyspozycja Riberego. chyba przerwa zimowa nie podzialala na niego za dobrze. Te cale plotki o tym ile jest wart, kto go chce, nie mniej niz 150 mln itd zle wplynely na nasza gwiazde. Zaczyna troche gwiazdorzyc i czuc sie za wazny, a inni mu w tym pomagaja np Liza czy nawt nasz zarzad. Oby sie to nie skonczylo jakims cyrkiem przy przedluzeniu umowy jak to bylo z Ballackem. Jesli dalej bedzie tak kozaczyl to lepiej go po przyszlym sezonie sprzedac za gruba kase i za to kupic Marina i jakiegos dobrego napastnika niz znowu puscic zawodnika za darmo.
Kolejna informacja jest wzrost formy Bastiana. To mnie bardzo cieszy, wzial na siebie wiecej odpowiedzialnosci za gre i stworzyl wiecej groznych sytuacji pod bramka HSV niz Ribery. Nie jest tak spektakularny jak francuz ale za to jego gra przynosi efekty. Za meczz VFB dostal lepsze oceny od Francka i za mecz HSV tez tak jest przynajmniej wg BIldu( nie ma jeszcze not Kickera).
Tak sobie mysle ze moze by zaczac Bastiana wystawiac na srodek pomocy. Widac w maczach ze bardzo chetnie tam schodzi z pilka. Czesciej widac go na srodku niz na prawej flance. Moze sprobowac zagrac jakis mecz z Schweinim na srodku i Hamitem na prawej stronie??