Re: Tenis

WójtinhoFCJ
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Tenis

Post autor: WójtinhoFCJ » 01 lut 2009, 16:40

Też wydaje mi się, że zbyt mało razy grali ze sobą Nadal i Murray żeby wyciągać takie wnioski. Nadal odprawił Murraya na Wimbledonie, słabo zagrał i zasłużenie odpadł na US Open. Nie kojarzę w tej chwili innych meczów, ale myślę, że żeby stwierdzić jednoznacznie kto komu nie leży to potrzeba min. kilka spotkań. Gdzieś chyba słyszałem, że poprzednie obok ww. Nadal wygrał, choć pewny nie jestem no i nie wiem ile tych meczów było.

A tak co do Nadal-Federer to nie rozumiem do końca ludzi, którzy mówią, że gdyby Fed miał silniejszą psyche podczas tych meczów, to by wygrał bo jest lepszym tenisistą technicznie. Właśnie to moim zdaniem sprawia, że jest gorszym. Może mieć lepsze umiejętności techniczne, ale jeśli ma problem w środku to sprawia, że ogólnie jest słabszym tenisistą od Nadala, który tych problemów nie ma. Widać było to podczas zeszłorocznego RG lub dziś pod koniec meczu chociażby. No i jak zostało wspomniane Nadal poprawił się w kilku elementach. W tej chwili jest wszechstronnym i najlepszym tenisistą.

A Federer? Musi poukładać sobie pewne sprawy, jeśli znów chce wygrywać, bo wiadomo, że potrafi. Ale w takiej dyspozycji nie prześcignie Samprasa. Czy Federer pobije rekord Wielkich Szlemów czy nie, mam nadzieję, że Nadal wygra jeszcze więcej, bo może to zrobić, ale co będzie to się przekonamy.

Jeszcze raz brawo Rafa :)

Wróć do „Inne sporty”