Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 02 lut 2009, 8:57

Akarin pisze:Nie oglądałem całego meczu, bo oglądałem Polaków, wiec dużo powiedziec nie mogę, zostawie więc to innym (czytaj Michał wywołany do tablicy :P )
Ja oczywiście oglądałem Bayern, bo po początku spotkania z Chorwatami wiedziałem, że nic z tego nie będzie. Jak się okazało poźniej, również i z naszej gry nic nie było. Podziękowania za to głównie naszym napastnikom (Toni :shock: ), sędziemu (nieuznana prawidłowa bramka Luki z ok. 30 min.) i Rensingowi (który dobry bramkarz odbija piłkę przed siebie :? ). Ogólnie chyba za mocno się wystrzelaliśmy na Stuttgarcie i jakoś zabraklo tej skuteczności w Hamburgu. Ale nie ma co załamywać rąk, trzeba grać i wygrywać w następnych meczach :!:
Akarin pisze:Niedermayer wypozyczony do Stuttgartu na póltora sezonu.
Dobry krok, on ma spory potencjał a w VFB może sie tylko rozwinać, bo środkowi obrońcy tam na kolana nie powalają.
Wolałbym, żeby wypożyczony był Breno, a nie Niedermaier. To Breno ma być przecież w przyszłości filarem naszej obrony i następcą Lucio, a póki co jedynie wygrzewa ławę. A że teraz znowu musimy gonić Hoffenheim, to Klinsmann pewnie znów nie będzie ryzykował i grał stałym składem.
Akarin pisze:Kroos wypożyczony na półtora roku do Leverkusen. Myślę, ze lepiej trafić nie mógł. Bayer to idealne miejsce do rozwijania talentu dla ofensywnego pomocnika. Zresztą właśnie kogoś takiego jak Kroos- rozgrywającego, typowej 10, im brakowało w tym sezonie.
Toni wracasz po przyszłym sezonie i lecisz w pierwszym składzie. Najpierw pokaż tym w Leverkusen jak to sie robi (gra) w Monachium :wink:
Świetna decyzja :spoko: Trochę niespodziewana, bo wcześniej zarząd zarzekał się, że Toni ma zostać, ale wydaje mi się, że jako zobaczyli, że nie da się wypożyczyć Sosy, to stwierdzili, że wypożyczą przynajmniej Kroosa (w 2 rundzie pewnie by nawet na ławce nie siedział albo dość rzadko...). No i teraz Kroos ma sporo do udowodnienia - oby pokazał swój talent. Będzie miał szansę udowodnić Klinsmannowi, że ten się pomylił już na początku marca, jak spotkamy się z Bayerem w Pucharze Niemiec :wink:
przembal pisze:Ogladajac mecz z HSV zastanowila mnie slabsza dyspozycja Riberego. chyba przerwa zimowa nie podzialala na niego za dobrze.
Już ze Stuttgartem było widać, że nie ma takiej dyspozycji, jak w poprzedniej rundzie. Jeszcze ten karny...No, ale zobaczymy, tak czy inaczej jest caly czas naszym kluczowym graczem.
przembal pisze:Moze sprobowac zagrac jakis mecz z Schweinim na srodku i Hamitem na prawej stronie??
Tak, ale w przyszłym sezonie, jak już przyjdzie do nas Tymoszczuk i będzie krył grę Schweiniego w środku. Dobry byłoby też preferowane przeze mnie ustawienie trójką w pomocy (Schweinsteiger - Tymoszczuk - Ze Roberto/Altintop) i trójką w ataku (Klose/Olic - Toni - Ribery) 8)

EDIT:
Oficjalna, jeszcze nie potwierdza, ale...
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... el/503852/

Anatolij, witamy :jupi:

Wróć do „Niemcy”