Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Maciek (interista) » 02 lut 2009, 22:08

Znacznie skromniej - Aquafresca. Włocha trzeba przetestować na poważnie w Interze.
Gdyby pojawiła się możliwość kupna Aguero Inter może powalczyć. Luis Suarez (obecnie pełniący funkcję skauta Interu) potwierdził, że Inter latem spróbuje wykupić Kuna. Osobiście jednak uważam, że grubą kasę Inter powinien wyłożyć nie na napastnika, ale na rozgrywającego - to chyba Babel pierwszy napisał, ale coraz bliżej mi do jego opinii. Z tym, że mam problem z doborem odpowiedniego kandydata. A tutaj wkracza do akcji Quaresma i realne staje się pozyskanie Deco. Quaresma wreszcie na coś może się przydać. :P
I naprawdę nie obchodzi mnie jak źle Deco gra w Anglii. Veron też źle grał.

Natomiast kontynując wątek ataku to jest jeszcze Benzema, prezes Lyon wymienił Inter jako jeden z klubów, które złożyły zapytanie o francuskiego napastnika. No i jest jeszcze Tevez, cena jednak raczej odstraszająca, będą lepsi na rynku za tą cenę albo i niższą.

Przyznam też, choć pewnie strasznie to naiwne, że ostatnia wypowiedź Adriana na nowo rozbudziła moją wiarę w Brazylijczyka, jakoś nie jestem w stanie całkowicie go przekreślić. Naprawdę nie spodziewałem się po tych wszystkich banach ze strony Jose takiej wypowiedzi Adriano.

Latem pożegnamy Crespo, raczej Obinnę. Zostaje Zlatan, Cruz, Adriano, Balotelli - aż takiego tłoku nie ma. Podjęta też zostanie ostateczna decyzja wobec Adriano sprzedaż lub przedłużenie kontraktu - więc liczba napastników może nawet spaść, przyszłość Mario też niejasna. Cruz raczej wiele grać nie będzie. Miejsce dla Aquafreski jak najbardziej się znajdzie.

Opuścił nas Dacourt. Grazie Olivier za lata wiernej służby. Mój zdecydowanie ulubiony Francuz w Interze. Profesjonalista.

Jak widzę te pełne euforii wpisy kibiców Chelsea po transferze pięknego to aż mi żal ich się robi, no ale szybko spadną na ziemię :wink:

Wróć do „Włochy”