Re: Kolejna afera korupcyjna

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post autor: Wilmore » 04 lut 2009, 23:18

Bienias pisze: Byla taki sezon mistrzowski dla Wisly ze miala 12 karnych a Legia 5 i jakos nikt im nie wypomina ze kupila mistrza.
Pewnie. Może wtedy kupiła. Różnica jest jedna - piłkarz rywali przebiegł obok napastnika Legii i był karny. Obrońca rywali staranował Frankowskiego i był karny.
Widzisz różnicę?
Możliwe, że Wisła kupowała mecze na tyle grzecznie, że nikt tego nie zauważył, a później nikt się nie odzywał i nie kablował. Tyle że Legia kupowała mecze, po nich wszyscy widzieli, kilku wiedziało... To inna sytuacja. Karne, wolne z kosmosu... Jak mówiłem - jeśli nikt za to nie beknie, to będzie dopiero skandal.
PS: Nie bede bronil Legii przed korupcja ale bede ja stawial na rowni z Wisla.
I znowu - przy mnie przynajmniej nikt nigdy Wisły nie oskarżał o nic. W przypadku Legii i kilku(nastu) bramek tamtej wiosny - "cała Polska widziała." Czekałem tylko na sequel piłkarskiego pokera na podstawie tamtych spotkań.
Wdowczyk już siedzi. Nie mam wątpliwości, że jeśli jego cała dotychczasowa kariera opierała się na kupowaniu, to i w Legii kupował - tyle szczęścia to nikt nie miał, żeby dostawać takie prezenty co mecz.
PS 2: jezeli chcesz jakies domysly to pomysl ze sukcesy Wisly zaczynaja sie od wielkiej kasy Cupiala, ktora latwo mozna bylo przekupic sedziow itd. Tym tropem tez mozna isc nie sadzisz?
[/quote]
Polecam Ci porozmawiać z jakimkolwiek sędzią - w całej Polsce arbitrzy jakiś czas temu witani byli chlebem, solą, wódeczką, kolacyjką... W całej Polsce się słyszało takie historie - poza Legią do 2005 roku i Wisłą.

Wróć do „Polska”