Re: Kolejna afera korupcyjna

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post autor: petru » 05 lut 2009, 16:26

MENDEZ pisze:
piwus pisze:W kwestii Piotra R. to podoba mi się jak kibice stoją za nim. W każdym normalnym środowisku gdyby okazało się, że piłkarz sprzedał swój klub zniszczono by go. W Poznaniu jest dalej symbolem, zresztą jeszcze nie ma wyroku, więc nie przesądzajmy, a nawet jeśli, to nie mieli pieniędzy i nie jego wina. Kij z tym, że się w międzyczasie przyznał, poczekajmy na wyrok sądu . W Poznaniu straszny deficyt na idoli, skoro nawet obcięcie człowiekowi większości nazwiska nie przeszkadza jakoś szczególnie
Może po prostu nie rozumiesz kim jest w Wielkopolsce jak i dla Kibiców Lecha Piotrek Reiss :think: Piszesz, że sprzedał swój klub. Prawdopodobnie miał przekret w 3 meczach, gdzie w jednym (Polkowice) to żaden przekręt. Piotr to Lech a Lech to Piotr i każdy orientujący się w środowisku piłkarskim doskonale to wie. Widocznie Poznań nie jest "normalnym środowiskiem" - co by tu nie mówić ja też czuje specyfike tego miasta, szczególnie ostatnio. Media i masa osób nie przychylna poznańskiej lokomotywie chce zapewne aby Reiss nie był już Legendą, Ikoną, Symbolem Lecha... ale On jest był i będzie.
I to właśnie mi się w Poznaniu podoba, że nie boją mieć symbolu z paskiem na oczach, który wyruchał ich klub :). Bo nie bardzo i chyba tylko raz, więc to się nie liczy. Im bardziej nalegacie, że Lech to Reiss, bo dobrze grał, że Lech to Amica, więc nie możecie spaść, tym niżej upadacie. Wydaje wam się, ze to solidarność, tymczasem pokazujecie jak mało liczy się dla was klub w przeciwieństwie do wyników i tych fajnych chłopaków, co tak fajnie kopią piłkę. To też specyfika prowincji, na której brakuje autorytetów, więc trzeba brać to co się ma. W Sosnowcu np. dalej ciepło wspomina się niejakiego Edwarda Gierka :).

A kwestię kibiców, ITI i Agory prosiłbym przenieść do innego tematu :). np tutaj: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... &start=300 . Następny post Mendeza pozwoliłem sobie usunąć.

Wróć do „Polska”