jako, że znam trochę Hleba to czuje, że mogę coś wnieść do dyskusji.gunjah pisze:Messi oddajacy trzy strzaly w bramkarza (2 celne i jeden po ktorym pilka nie leciala w swiatlo bramki) to jest totalne gówno, a Hleb który nie oddał strzału rozegrał bardzo dobry mecz.
otóż:
- Hleb w Arsenalu aklimatyzował się 1,5 roku, pewnie w Barcie też chwile mu to zajmie..
- Sasza nie jest piłkarzem, który strzela gole, jak ktoś liczył że przyjdzie i zastąpi w zdobywaniu goli Messiego, czy Eto'o to się strasznie pomylił
- Messi jednak ma kapitalny sezon, więc jak zagra słabiej to od razu rzuca się to w oczy, więc dla niektórych może taka dyspozycja podchodzić pod gównianą [w porównaniu z tym co robi w innych meczach]. Hleb z kolei w Barcie chyba jeszcze nie zagrał bardzo dobrze, więc jak zagra przyzwoicie, to można się pokusić o stwierdzenie, że mecz mu wyszedł [choć sam tego nie wiem, bo nie widziałem]. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Hleb nie posiada umiejętności Messiego ? Trzeba ich rozpatrywać osobno, biorąc pod uwagę także niedawne przyjście Hleba do klubu.
Hleb ani nie zdobywa goli, ani jakiejś wielkiej liczby asyst [choć tu jest zdecydowanie lepiej] Jego największym atutem jest umiejętność prowadzenia piłki, dryblingu oraz gry z tzw. klepki. Podejrzewam, ze Barca wiedziała kogo kupuje