Chodziło mi oto, że Torres strzelił tu tyle a tu tyle i że to ma być wyznacznikiem lepszej ligi. To ja daje przykład Forlana i Kanoute i jeszcze zaraz pomyśle, chcesz się tak przekrzykiwać? Każdy przypadek trzeba traktować indywidualnie, ktoś już dał przykład Santa Cruza i tak można pisać. To, że Torres nagle strzelił w Anglii 24 bramki to nie dlatego, że nagle przeszedł do słabszej ligi, gdzie ma słabszych obrońców, złożyło się na to wiele czynników. Po pierwsze dobry zawodnik jak idzie do dobrego klubu to zaczyna grać lepiej, ma lepszych partnerów, dostaje więcej podań, to jego zespół dominuje i cały czas atakuje ma więcej okazji do strzelenia goli. Po drugie Torres ewidentnie dojrzał, do tamtego sezonu mówiło się o nim jako o wielkim talencie i dobrym piłkarzu, a to zrobił ten najważniejszy krok który np. nie może zrobić Quaresma, stał się wielkim piłkarzem. Jednym z naj napastników na świecie. Pomogło mu pewnie w tym zmiana otoczenia, wyzwanie czy w końcu świetny menadżer. Można by jeszcze parę spraw wymienić dlaczego nagle El Nino wybuchł. Więc pisanie, że stało się tak dlatego bo gra przeciwko słabszym obrońcą jest kompletnym nieporozumieniem.dlaczego? czyz napastnik nie jest w stanie ocenic przeciwko ktoremu obroncy gra mu sie latwiej? ktorzy sa zwrotniejsi i lepsi technicznie, a ktorzy glownie dominuja sila i gra w powietrzu, ale do najzwrotniejszych nie naleza?
\ale nie da sie ukryc, ze obroncy w hiszpanii sa w wiekszosci pilkarzami lepszymi niz ich angielscy odpowiednicy.
A ja mam kompletnie inne zdanie. Typowych stereotypowych drwali, którymi to właśnie się kierujecie w porównaniu jest już bardzo mało. Jedynie w drużynach typu Stoke, Wba czy Bolton. O najlepszych nie będę wspominał, bo tam graja czołówka światowa. Ale już w nieco słabszych zespołach są bardzo dobrzy specjaliści jak Lescott, Jagielka, Davis, Upson, sorry oni takiego Ujfalusiego biją na głowę. Więc skończcie się kierować steretypami, że w Anglii w obronie sami drwale, to nie lata 90-te.
Masz jakieś wątpliwości? Spójrz na mój podpisRealFan przeciez oni mają racje MU jest najlepsze
Masz jakieś wątpliwości? Spójrz na wszystkie mniej gównanie i bardziej rankingi w ostatnim sezonie. Spójrz na ranking UEFA, no i spójrz na ostatnie dwa lata w LM np. na półfinały.PL jest najlepsza
Sorry, ale od dwóch lat to nasz najlepszy środkowy pomocnik, czytaj drużyny która wygrała w tamtym sezonie niemal wszystko, dlaczego mam gościa nie chwalić? To obecnie jeden najbardziej niedocenianych zawodników na świecie.tylko nie przesadzaj z carrickiem.
Przecież obaj panowie odstawiają w reprezie taki piach, że szkoda gadać, więc nie trudno ich zastapic czymś lepszym.w anglii nie ma szans by ktos bez cienia watpliwosci godnie zastapil lamparda, gerrarda.