Szacunek. Ja po kilku minutach nie moge ogladac sporej ilosci spotkan La Liga, nie mowiac juz o Premiership. Naprawde jest cos takiego co moze pczyciagnac uwage w spotkaniu Gijon, Osasuny. WBA, Sunderlandu. Staram sie nie ogladac, ekip, ktore tylko zapleniaja tabele.Kamil232 pisze:a się tylko spytałem w co są lepsi? Jako szczęśliwy posiadacz platformy która pokazuje obie ligi, oglądam niemal wszystkie transmisje z obu lig i tej ogromnej różnicy w poziomach gry w piłke nożną nie widzę
MGiggs pisze:Zabaleta za swoje zasługi w obronie już gra w pomocy . Przy Zabalecie taki Oshea czy Pogatez to mury nie do przejścia.Oglądając mecze takich drużyn jak Numancia Gijon czy Osasuna nie widzę obrońców lepszych którzy grają choćby w takim Stoke, każdy może mieć swoje zdanie ale przytaczanie słów Torresa jest głupie.
MGiggs pisze:Jeżeli Collocini był dobrym graczem w Hiszpani to dlaczego tak żenująco gra w Anglii?To samo Zabaleta.Dlaczego grają tak słabo?
Problem w tym, że Anglivy ostatnio z uporem maniaka staraja sie chyba grać pilka, stad transfery z Portugalii, Hiszpanii. Kogo to wina, że City nie majac nikogo lepszego bierze Garrido, Zabalete. NU Luque, Enrique, Jonasa, Xisco, Collociniego.MGiggs pisze:Sam sobie odpowiedziałeś, zniszczyły go kontuzje, nie grał regularnie, grał od święta to trudno żeby złapał rytm czy formę.
Zadajaecie pytania dlaczego graja tak słabo, zadajcie sobie dlaczego wogole grają. To, ze Collocini gra słabo to fakt, ale, że obok ma Taylora, kotry biega w okolicach rozgrywajacego to inna sprawa, ze po bokach niekoniecznie gra Enrique tylko jacys Bassongowie czy jak tam im i nie potrafia zablokować 90% dosrodkowan badz sa mijani jak tylko nałatwiej mozna. Inna sprawa, że gra obrony to nie tylko gosciu na boku obrony, ale takze gosiu przedemna, i teraz jest taki SWP, ktory moze raz biegnie, wraca sie, żeby pokazac kibicom jaki to on waleczny i ogolnie przezajebisty i musi zapierdalac na maksa.
Ja sie nei dziwie, ze Zabaleta gra w pomocy, skoro Belletti moze wykonywać wolne, rozne i grac w srodku pomocy, a Aurelio zastepuje Gerrarda to i może Collocini bedzie musial wziasc sie za rozgrywanie.
Krytyka Luque, obok tego argumenty usprawiedliwiajace Woodgate'a. Troche powagi. Luque tam grał tyle co grał, wiekszosc i tak sie leczył. Woody jak był zdrowy to nie mogł sie obrocic wokol własnej osi, a jak mial biec za przeciwnikiem to konczył w szpitalu.
Ja nie wiem gdzie wy macie głowe piszac takie bzdury. Zabaleta Argentynczyk, to powinno zmykac temat, nigdy nie bedzie tak dobry w defensywie jak inne nacje, bo poprostu jest od młodego trenowany, że z pilka powinien cos ciekawego zrobic. Tylko ostatnio takie druzyny biora do swoich zespołow klasowych DM, zeby poprostu była równowaga. Nie de Jongów, Kompanych... Co ma zrobić Collocini jak przed nim jest trojka niby pomocników, żaden z nich nie potrafi chocby kilka razy zatrzymac akcji przeciwnika, a obok partnerzy, ktorzy podobna stanowia linie oborny.
Dlaczego taki Arbeloa pobiegnie do przodu i jest dobrze, bo bedzie asekuracja, taki Mascherano zrobi swoja robote. Linia oborny skroci pole gry, nie zostanie tam jakis kolel Dunne i pozniej sie bedzie zastanawial dlaczego, teraz popelnia błedy i spada na niego ogromna krytyka.
Nie mowie, że Zabaleta czy kto inny jest zajebisty, ale pasowali do stylu gry swoich poprzednich druzyn, ktore były wg. mnie bardziej rozsadnie poukladane taktycznie i była równowaga pomiedzy ofensywa a defensywa. O zespole City czy Srok ni [ch**] tego nie moge powiedzieć.
Nie wiem co ma wspolnego ocenianie pilkarza na podstawie jednego meczu, Jagielka przykrył Torresa i co Torresowi ubyło klasy, a Jagielce przybyło. Ula wymiatał w dwumeczu z Chelsea. Tyle w tym temacie.
Dzisiaj gramy z Gijon. Wraca Carles, bedzie Alves, wiec bedzie nasza linia defensywna wygladałą bardzo mocno. Dani-Martin- Tarzan - Eric. Czego chciec wiecej. Mimo wszystko lepiej by było gdyby Alves pauzował wg. mnie. Jesli w jakims nastepnym sptokaniu dostanie kartke, to bedzie nieobecny przeciwko zdecydowanie mocniejszemu rywalowi. Gijon to nie jest taki przeciwnik, ktoremu i bez Alvesa Barca nie moze dać rady. Ze strony rywali jestem ciekaw postawy Barrala, duzo pozytywnego mowi sie o jego grze w tym sezonie, wiec zobaczymy ile potrafi.