Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post autor: MENDEZ » 10 lut 2009, 19:33

czeher pisze:nie moge sie juz doczekac startu ligi
Ja również chodziaż bardziej myśli zaprząta mi mecz z Udine na Bułgarskiej jak i wyjazd do Włoch, który oczywiście mam zaklepany :wink:
Liga zapowiada się bardzo ciekawie. Do spadku zaliczam Piast a reszte ciężko przewidzieć, choć wydaje mi się, że los ten podzieli ŁKS i Odra. Górnik Zabrze mam nadzeje, że się utrzyma, tak samo jak Cracovia.
Z pierwszą 6-stką chyba nikt się nie zamieni. I tak na 6 miejscu postawiłbym na GKS Bełchatów. Polonia Warszawa nie wydaje mi się aby utrzymała dobrą trzecią lokatę i spadną na 5 pozycję. Na 4 miejscu stawiam Śląsk Wrocław. No i nadchodzi podium... tu na 3 miejscu stawiam Legię. Wydaje mi sie, że w Legii ciężar gry spoczywa na zbyt małej liczbie graczy, dodatkowo osłabiła się o Wawrzyniaka a Komorowski do mnie nie przemawia. Na plus sprowadzenie Jarzębowskiego. Wystarczy, że Chinyiama nie będzie w formie, czy Iwański. Sam Urban mówił, że jak Chinyiama nie strzeli bramy to mecz ciężko będzie wygrać. Brakuje im dobrych zmienników. Natomiast walka o mistrza roztrzygnie się pomiędzy Lechem a Wisłą Kraków. Wisła wzmocniła się o Gargułę i ma bardzie kreatywny skład niż Legia. Ciężko jedak to wszytsko przewidzieć ale jedno jest pewne - mistrz nie bedzie roztrzygnięty np 4 kolejki przed końcem - licze na to, że do ostatniej kolejki walka o majstra bedzie zacięta i wydaje mi się, że Legia także ma szanse walczyć do końca ale nie wydaje mi się aby poza Legią Wisłą i Lechem ktoś mógłby się do walki włączyć.

E: Łee faktycznie zapomniałem o tym, że to prawo bossmana :evil: i tak wydaje mi się że Wisła ma lepszy skład
Ostatnio zmieniony 10 lut 2009, 19:48 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Wracając Do Meritum”