Niespecjalnie interesuje mnie włoska piłka, ale wiem tyle że Roma dostała niedawno "trójkę" w plecy od Atalanty i wymęczyła Sienę. Kanonierzy właściwie od początku sezonu grają słabo. Było kilka meczów przebłysku niezłej formy, które trzeba niestety uznać za wypadki przy pracy.
Romie sugerowałbym zagranie dobrze zorganizowanej defensywnej piłki. Paradoksalnie, zdecydowanie zwiększy to ich szanse na zwycięstwo, niż pójście na wymianę ciosów
Wengerowi radziłbym wyjscie dawno nie granym (ostatnio w Kijowie i z MU chyba) systemem 4-5-1. Z pomocą Nasri, Denilson, Song, Eboue i Diabym, grającym za plecami jednego Van Persiego w ataku. Bendtnera trzymać na zmianę w 2 połowie.
Środek pomocy najlepiej nie wygląda.... O ile w początkowym okresie występów Song dawał radę o tyle teraz gra poniżej krytyki. Denilson za wiele nie zmienia, dlatego potrzeba więcej ludzi do środka
Mam nadzieję że chłopaki nie stracą bramki. 0:0 wziąłbym w ciemno, licząc w meczu rewanzowym na obecność przede wszystkim Walcotta i Adebayora (tudzież Eduardo).