Luc Longley?mistyk pisze:obejrzalem wlasnie dokument o najlepszym sportsmenie, jakiego mialem okazje ogladac podczas gry w Bullsach
http://www.blaugrana.pl/news/1821/guard ... kowac.html
Szczególnie wyboldowany fragment bardzo mi odpowiada. Właśnie taką Barcelonę mam nadzieję jutro zobaczyć.Josep Guardiola nie ma żadnych wątpliwości co do formy swoich piłkarzy, mimo wpadki w sobotnim meczu ligowym z Espanyolem: "Widzę, że zawodnicy są tak samo zaangażowani jak na początku mojej przygody z Barceloną. Mamy się dobrze, jesteśmy w 1/8 finału Ligi Mistrzów. Przyjechaliśmy do Lyonu by rozegrać dobry mecz" - powiedział szkoleniowiec Dumy Katalonii.
"Jestem nawet bardziej dumny z moich piłkarzy teraz niż przed meczem derbowym. Mimo iż nie udało nam się wygrać, nie przestawaliśmy wierzyć i staraliśmy się stwarzać okazje podbramkowe. Cieszy mnie to, że moi zawodnicy są wrażliwi na różne sytuacje: są szczęśliwi kiedy wygrywają, a kiedy doznają porażki ogarnia ich złość" - dodał Pep.
We Francji Guardiola chce podtrzymać wspaniałą formę z obecnego sezonu: "Wiemy, że czeka nas trudne spotkanie. Postaramy się zagrać dobry mecz. Wyjdziemy na boisko, przejmiemy piłkę i będziemy atakować, atakować i jeszcze raz atakować, żeby ludzie we Francji zobaczyli, że gramy dobry futbol. To jest styl, który nam najbardziej odpowiada. Dlatego jeśli nadarzy się okazja, postaramy się rozstrzygnąć losy dwumeczu już na Stade Gerland".
Zagrożenia ze strony Lyonu
Trener Barcelony był także pytany o największe zagrożenia ze strony Mistrza Francji: "Juninho jest jednym z najmocniejszych punktów tej drużyny. To od wielu lat prawdziwy specjalista jeśli chodzi o stałe fragmenty gry. Dlatego będziemy musieli uważać, by nie faulować blisko naszego pola karnego. Jednak Lyon ma także inne mocne punkty. Olympique gra bardzo dobrze w defensywie, a w linii ataku mają znakomitych piłkarzy takich jak Delgado czy Benzema" - stwierdził Guardiola.
Solidny projekt
Pep Guardiola zwrócił również uwagę na skuteczny projekt sportowy, który uczynił Olympique Lyon jednym z najsilniejszych klubów w Europie: "Lyon to klub, który mimo, że często zmienia trenerów, wciąż wygrywa w rozgrywkach ligowych. Oznacza to, że mają bardzo solidny projekt oraz strategię pracy, która przynosi pożądane efekty".