11-stka Reprezentacji PL na dzien dzisiejszy

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

11-stka Reprezentacji PL na dzien dzisiejszy

Post autor: player » 26 lut 2005, 15:34

Poświęciłem chwilę i zająłem się tym na spokojnie. Tak wyglądałaby nasza reprezentacja wg. mnie:

System 4-3-3

GK - Artur Boruc (Legia) / Jerzy Dudek (LFC)
OŚ - Michał Żewłakow*1 (Anderlecht) / Dariusz Żuraw (Hannover 96)
OŚ - Jacek Bąk (RC Lens) / Tomasz Kłos (Wisła)
PO - Marcin Baszczyński (Wisła) / Arkadiusz Głowacki (Wisła)
LO - Mariusz Lewandowski*2 (Szachtar) / Tomasz Rząsa (Heerenven)
PŚ - Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor) / Sebastian Mila (Austria W.)
PP - Ebi Smolarek (BVB) / Damian Gorawski*3 (FK Moskwa)
LP - Jacek Krzynówek (Bayer) / Kamil Kosowski (Kaiserslautern)
N - Paweł Brożek*4 (Wisła) / Tomasz Frankowski (Wisła)
N - Marcin Żewłakow*5 (Excelsior Mouscron) / Marek Saganowski*5 (Legia)
N - Maciej Żurawski (Wisła)

*1 Michał Żewłakow - U mnie byłby kluczowym obrońcą - może miał kilka wpadek i w Anderlechcie i w reprezentacji, ale nikt nie pamieta jego udanych akcji, a było ich sporo - poza tym wypracował sobie miejsce w klubie który jest mistrzem Belgii - a to juz sporo.

*2 - Co do Lewandowskiego to jest tak - nie wyszło chłopakowi 2 czy 3 razy i teraz go wszyscy pamietaja tylko z tych akcji, a tak naprawde świetnie sobie radzi w klubie dobrze grającym w lidze mistrzów i pucharze UEFA - skoro tam jest pewniakiem to znaczy ze potrzebuje ogrania w reprezentacji bo ma duży potencjał.

*3 - Gorawski - przetestowałbym go na prawej pomocy i uważam, że lepiej by tam sobie poradził niż Kosowski, który jak sam powiedział gra swoje 100% tylko na lewej. Poza tym Gorawski jest obunożny czyli bez problemu włada zarówno prawą jak i lewą nogą.

*4 - Paweł Brożek - Młody talent - może i nie zrobiłby furory jak Rooney, ale uważam , że nieźle by sobie poradził w ataku reprezentacji. Chciałbym zobaczyć jak sobie by tam poradził i dlatego wystawiłbym go w podstawowej 11 w jakims sparingu.

*5 - Marcin Żewłakow i Saganowski - nie byliby u mnie pewniakami - podobnie jak Brożka chciałbym ich obu przetestować - myślę że Żewłakow poradziłby sobie znacznie lepiej niż "Sagan" bo przecież sypie bramkami w beniaminku ligi belgijskiej (nawet teraz jest najlepszym strzelcem) - wartoby go przetestować z bardziej utalentowanymi graczami niż w Mouscron. A co do Sagana to wiem, że zagrałby o niebo lepiej niż Rasiak, ale itak widziałbym go jedynie w roli zmiennika.

Jeżeli pomyliłem się przy jakimś klubie to wybaczcie :P

Wróć do „Wracając Do Meritum”