Runda "wiosenna" ruszyła. Jako kibic Lecha jestem zadowolony z postawy najwiekszych rywali - Wisły, Legi, Polonii W-wa. Choć Polonia chyba najlepiej wygladała ze wszystkich w piatek. Na pierwszy rzut oka Zieliński trafił z transferami- Dziewicki, Mierzejewski i Trałka wnosza wiele dobrego do gry. Beda naprawde sie liczyć w walce.
Zaskoczyła takze Polonia Bytom, zagrała w pierwszej polowie otwarta pilke z Wisła, wygladała lepiej od rywala, druga polowa i zmiany Skorzy dały kopa druzynie. Wisła napewno bedzie załować, że mimo wszystko nie wykupila Gargułe, Jirsak w roli kreatora gry jak sie nie sprawdzał tak stawiam, ze nadal nie bedzie. Wiecej w ofesnywie robi na środku Junior Diaz. Nie wiem w jakiej formie jest Baszczyński, bo jesli nei gra tylko z powodu konczacego sie kontraktu, to dziwny ruch, bo nadal jest lepszy od tego Singlara. A Polonia tak grajac moze jeszcze na sowim stadionie urwac nie jeden punkt zespolowi z czołowki, gdyby nie ten bład, mogło byc dzisiaj zwyciestwo.
Lech gra w niedziele z Bełchatowem, mocno osłabionym GKS- brak Garguły, Jarzebowskiego czy Nowaka musi byc widoczny i miec wpływ na ich gre. Nie zagra ich nowy napastnik, ktory strzelał sporo w sparingach, wiec licze na zwyciestwo. Mam nadzieje, że zobacze takze dwojke nowych zawodnikow Kolejorza.