Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: coco » 01 mar 2009, 22:55

musze napisac kilka słów odnosnie meczu , to byla genialna wizytówka calcio , bylo wszystko emocje , nerwy , zdumienie , swietna Roma w 1 polowie duzo gry pilka , duza ruchliwosc, Inter wygladal jakby ich zlekcewarzyl w 2 to juz koncert Interu i swietne zmiany Mou , postaram sie ocenic obiektywnie graczy : Juliusz slabiej niz zwykle ale wysoki poziom prezentuje caly czas , Maicon ;/ jemu pasowalo by poswiecic chyba jakis dluzszy artykul słabiutki brazylijczyk samo zastraszanie biegiem obronców Romy to za malo , duzo strat , masakryczne wrzutki ;/ , widac ze nie ma zmiennika no ale wszyscy wiemy co potrafi jak jest w formie , Cordoba robił co mógl w 2 polowie bardzo dobrze gral , Burdisso ciezko ocenic gra raz na ruski rok i albo trafi z forma albo gra bardzo slabo dzisiaj bylo przecietnie , Santon w 1 polowie to zbytnio nie wiedzial co sie dzieje w 2 juz genialnie sie ustawial i przerywal akcje , Maxwell oprocz 2 akcji w 1 polowie slabo , Cambiasso to tez nie jest taki jak go wszyscy znamy , ale argentyczyk jest bardzo uniwersalny i w moim odczuciu moze sobie dorzucic do kolekcji kolejny dobry mecz , Deki - drewnianie , statycznie i ... walecznie , nic wiecej nie mozna napisac dobrego o serbie w tym meczu , Capitano :* genialny w moim odczuciu cichy bohater tego meczu , czyscil co sie dalo , atakowal ile mogl wielki piłkarz , Adriano brazylijczyk zrobil na mnie ogromne wrazenie dzisiaj , odwalal masakryczna robote w ataku , mozna powiedziec ze nie mial sytuacji ze ociezale sie poruszal ale to wlasnie na nim skupili uwage obroncy Romy , mieli kogo przepychac dzieki czemu Balotelli mial wiecej miejsca , jak dla mnie brazylijczyk zagral dzisiaj naprawde dobrze no i zaliczyl asyste , Balotelli 2 bramki nekal obrone jak mogł w 1 polowie slabo jak caly Inter ale w 2 pokazal ze mozna na niego psioczyc mowic ze sie nie angazuje ale talentu odmowic mu nie mozna brawo Mario !
teraz rezerwowi :

Vieria - mój piłkarz meczu to bylo niesamowite co dal Interowi w 2 polowie spokój technike i jego genialne odbiory jak za najlepszych lat w Arsenalu , dzisiaj pokazal ze jak gra to gra swietnie , jego opanowanie pozwolilo Interowi rozgrywac pilke , szkoda ze jest ze szkla :( bo francuz jest wybitnej klasy pilkarzem

Figo - po meczu czytalem komentarze ze na emeryture sie nadaje ze gra "gówno"*( przepraszam za kolokwializm ) ale swietnie przetrzymywal pilke no i zaliczyl asyste przy bramce Crespo , jesli ktos mysli ze 36 letni portugalczyk bedzie sila napedowa Interu to ja mu gratuluje poczucia humoru , Figo zrobil to co do niego nalezalo

Crespo - czlowiek widmo mozna powiedziec , nazekal ze malo gra , jak dostal szanse to gral padake , nie strzelal , nie biegal , i wreszcie dostal w genialnym momencie szanse , Inter atakujacy Inter grajacy pilka z duza iloscia wrzutek to byl raj dla argentynczyka , przelalamal sie w najlepszym z mozliwych momentow , zreszta od dawna wiadomo ze Hernan lubi strzelac Romie :)

no i warto wystawic ocene naszemu Couch 'owi za 1 polowe ogromny minus ze nie zmobilizowal graczy tak jak powinien , za 2 polowe 4+ bo zmiany zrobil genialne i motywacja byla taka jak powinna byc od poczatku

po tym meczu nasunelo mi sie jedno spostrzezenie , mianowicie majac dobrego ofensywnego pomocnika Inter potrafil by czesciej atakowac , skoro potrafimy starym Figo , defensywnym Vieira grac przez ponad 40 minut tak ofensywnie to strach pomyslec co by bylo gdyby Inter posiadal kogos młodszego i dobrego

oby wiecej takich meczy !! swietna wizytówka Calcio , Remis nie krzywdzi nikogo

FORZA INTER !!

Wróć do „Włochy”