Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 02 mar 2009, 13:54

SaLi pisze:Witam
Kibiców Bayernu na forum nigdy dość :beer:
SaLi pisze:a pomyśleć,że sam byłem wielkim zwolennikiem Klinsmanna pewnie głównie dlatego ,że w mediach pojawiały się takie nazwiska jak Volker Finke ;)
albo Armin Veh, co? :P Ale przypominam, że pojawiały się też takie jak Mourinho czy Hiddink, więc...
SaLi pisze:Podstawową sprawą jest sprawa trenerska jak i obsady jeszcze paru pozycji
No, polecam w tej mierze lekturę moich "wypocin" z kilku ostatnich stron i możemy gadać :wink:
SaLi pisze:zastanaiwam się nad tym czy grając taką piłkę możemy cokolwiek osiągnąć, zastanaiwam sie czy mając taką indywidualność jak Ribery możemy coś ugrać...bo przecież chyba nikt nie liczy że kupimy piłkarza podobnej klasy w lato który mógłby również prowadzić naszą gre.
Wielu sie nad tym zastanawia :wink: Ja też, chociaż uwielbiam Ribery'ego za jego umiejętności piłkarskie i psikusy jakie robi (sam lub z van Buytenem), zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby sprzedać go już teraz, zgarnąć kupę siana (60 mln wcale nie jest nierealne, IMHO, skoro już mówimy o 45 ze strony Barcy: 30+Hleb, czyli 15) i za to kupić z 2-3 dobrych graczy i na nowo poukładać drużynę. Np. rozgrywającego typu Diego czy van der Vaart (obaj byliby do wzięcia), lewego obrońcę jak Zhirkow lub prawego jak Rafinha i do tego prawego/lewego pomocnika jak Hleb.
Można by sobie wyobrazić np.: Rensing (może jednak Enke :) ) - Lahm, Lucio, Demichelis, Zhirkow - Tymoszczuk - Hleb, Schweinsteiger/Altintop/Ze Roberto -
van der Vaart (lub Diego) - Toni, Klose/Olic. Zajebisty skład, IMHO 8) A ile możliwości rozgrywania w pomocy...(układ diamentu chyba najlepszy wtedy).
Pelart pisze:ale jakoś dziwi mnie fakt, że Ribery jest zdecydowany tylko i wyłącznie na Barcę. przecież jest wiele klubó ,które go obserwują. poza ty niedawno zapowiedział, że zostanie w Monachium jeszcze 2 lata. czy możliwa jest jego ucieczka na Camp Nou czy to dziennikarskie bujdy? co o tym myślicie kibice Bayernu?
Wg mnie to póki co bujda (sam Ribery w weekend zaprzecza), ale im częściej to będzie powtarzane, tym może więcej będzie w tym prawdy. Ale nie powiedziałbym, że jest jakoś tylko i wyłącznie nastawiony na Barcelonę, nie wiem też do końca co sądzić o tym artykule Bildu (za wiarygodni nie są, ale to oni pierwsi informowali np. o Tymoszczuku). Tylko, że Real, jak widać, zwycięstwa w LM Ribery'emu nie zapewni :P A poza tym, w Barcie miałby swojego kumpla z reprezentacji Henry'ego, w Realu jakoś Francuzów nie widzę, a Franck lubi grać z rodakami (u nas ma van Buytena, który wprawdzie jest Belgiem, ale to prawie jak Francuz :P ).

EDIT:

Jeszcze się chwilę zastanawiałem i w sumie nawet kasowo dobrze by wyglądaly te zmiany powyżej :)
+ Enke (7), Zhirkow (18), Tymoszczuk (11), Hleb (15), Diego (20), Baumjohann, Olic, Badstuber. Wydatki: 71 mln
- Rensing (2), Oddo, van Buyten (5), van Bommel, Hummels (4), Borowski (4), Sosa (wypoż.), Donovan, Podolski (10), Ribery (60). Przychody: 85 mln.
Zysk rzędu 14 mln :)

Tyle, że znając panów Hoenessa, KHR i spółkę, to raczej mało realne...

Wróć do „Niemcy”