Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: SaLi » 02 mar 2009, 15:02

Michał M pisze:
SaLi pisze:zastanaiwam się nad tym czy grając taką piłkę możemy cokolwiek osiągnąć, zastanaiwam sie czy mając taką indywidualność jak Ribery możemy coś ugrać...bo przecież chyba nikt nie liczy że kupimy piłkarza podobnej klasy w lato który mógłby również prowadzić naszą gre.
Wielu sie nad tym zastanawia :wink: Ja też, chociaż uwielbiam Ribery'ego za jego umiejętności piłkarskie i psikusy jakie robi (sam lub z van Buytenem), zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby sprzedać go już teraz, zgarnąć kupę siana (60 mln wcale nie jest nierealne, IMHO, skoro już mówimy o 45 ze strony Barcy: 30+Hleb, czyli 15) i za to kupić z 2-3 dobrych graczy i na nowo poukładać drużynę. Np. rozgrywającego typu Diego czy van der Vaart (obaj byliby do wzięcia), lewego obrońcę jak Zhirkow lub prawego jak Rafinha i do tego prawego/lewego pomocnika jak Hleb.
Można by sobie wyobrazić np.: Rensing (może jednak Enke :) ) - Lahm, Lucio, Demichelis, Zhirkow - Tymoszczuk - Hleb, Schweinsteiger/Altintop/Ze Roberto -
van der Vaart (lub Diego) - Toni, Klose/Olic. Zajebisty skład, IMHO 8) A ile możliwości rozgrywania w pomocy...(układ diamentu chyba najlepszy wtedy).
EDIT:

Jeszcze się chwilę zastanawiałem i w sumie nawet kasowo dobrze by wyglądaly te zmiany powyżej :)
+ Enke (7), Zhirkow (18), Tymoszczuk (11), Hleb (15), Diego (20), Baumjohann, Olic, Badstuber. Wydatki: 71 mln
- Rensing (2), Oddo, van Buyten (5), van Bommel, Hummels (4), Borowski (4), Sosa (wypoż.), Donovan, Podolski (10), Ribery (60). Przychody: 85 mln.
Zysk rzędu 14 mln :)

Tyle, że znając panów Hoenessa, KHR i spółkę, to raczej mało realne...

Zdecydowanie podoba mi się twój pomysł kadry na nowy sezon, oczywiscie to wersja czysto hipotetyczna w razie odejścia Francka, bo zaraz nas tu uznają za jakiś wariatów sprzedających swojego najlepszego piłkarza :) hehe

Rense aż tak ci podpał w tym sezonie ?:) ja bym go zostawił jeszcze i najwyżej za rok pobił sie o Adlera, no i mimo wszystko oddo bym zostawił bo na Lell'a patrzec juz nie moge. Ale to tylko pobożne życzenia które pewnie i tak sie nie spełnią, a co myślisz o obsadzie ławki i następcy Uliego ?

Wróć do „Niemcy”