Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 07 mar 2009, 23:32

Sytuacja jest ciekawa. Być może okaże się, że Puyol opuści tylko trzy spotkania:

Kod: Zaznacz cały

11.03 LM 1/8 FCB - Olimpique Lyon 20.45
15.03 Liga 27kol. Almeria - FCB
22.03 Liga 28kol. FCB - Malaga 
Potem jest przerwa na reprezentacje i następny mecz gramy dopiero 5 kwietnia a więc powinien już być wtedy gotowy zwłaszcza, że pewnie na kadrę nie pojedzie i będzie spokojnie trenował.

Martwią mnie jednak zmiany jakie mogą nastąpić w składzie w związku z jego urazem a szczególnie jedna zmiana.

Sylvinho do tej pory nie grał za dużo i nie wiem czy Pep da mu w środę znowu zagrać od pierwszej minuty. Jeżeli wyjdziemy z dwoma Brazylijczykami na bokach obrony to na pewno będzie trzeba postawić na większą dyscyplinę w środku pola a to oznacza, że Iniesta z Xavim nie zagrają obok siebie. Wielka szkoda bo takie zestawienie zawsze bardzo dobrze wpływa na naszą grę w ofensywie a mecz z Lyonem musimy przecież wygrać. Co najgorsze obawiam się, że w takim układzie Iniesty może w ogóle zabraknąć w pierwszym składzie :| Być może zagra w ataku kosztem Henryka (bardziej prawdopodobne) albo Eto'o (mniej prawdopodobne), ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Bądź co bądź obaj Ci piłkarze w porównaniu do Iniesty są napastnikami i na nich bardziej można liczyć jeśli chodzi o strzelanie bramek a to mamy przecież robić w meczu z Lyonem...

Ehhh nie spodziewałem się, że sytuacja nagle tak się skomplikuje ;(

Wróć do „Hiszpania”