Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: (L)oczkerson » 10 mar 2009, 16:27

chyba sie obaj wykluczaja.Carlo kiedys mowil ze widzialby Abate na prawej obronie
a jakie doświadczenie na prawej obronie ma Abate? W Torino gra na prawej pomocy, w reprezentacji jak go widziałem to też zawsze w pomocy a nie w defensywie... Grał kiedyś na obronie? Czy Carlo go widzi tam tylko dlatego że dla typowych skrzydłowych nia ma miejsca w formacji pomocy MIlanu?

Natomiast Abate trzeba oddać że ma swoje atuty, przedewszystkim jest potwornie szybki, w zasadzie jeden z najszybszych graczy w Serie A.

A Di Gennaro to co on takiego robi że ma wracać do Milanu? O ile wiem to on nawet w tej słabiutkiej Regginie nie gra zawsze w podstawowym squadzie. Owszem nigdy go na oczy nie widziałem (albo nie zwróciłem na niego uwagi) ale jakoś wątpie by jego przyjście do Milanu miało większe znaczenie niż Viudez

Co do Santacroce, to w negocjacjach z nimi nie zawsze chodzi o pieniądze. Ich dyrektor sportowy Marino, to człowiek mający kolosalne poważanie u zawodników. To on sprawadził do napoli Santacroce i spokojnie jest wstanie jego Lavezziego czy Hamsika przekonać by zostali w klubie. Tybardziej że Napoli to drużyna, którą ciężko się opuszcza, ze względu na specyficzną atmosferę, kibiców itp. Słowem jeśli Marino zgodzi się go sprzedać Milanowi nic nie stoi na drodzę, ale on chce za wszelką cenę zatrzymać 4 najlepszych czyli Lavezziego, Hamsika, Santacroce i Maggio i na nich budować liczące się w czołówce Napoli, więc łatwo Milanowi o nie nie będzie. Mi się wydaje że najwaźniejsi w Napoli jednak zostaną na kolejny sezon i dopiero jeśli wtedy nie będzie postępu zaczną odchodzić.

Wróć do „Włochy”