Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2009, 17:09

świetny mecz Romy z Sampdorią. Zresztą jak zwykle gdy Sampa gra na własnym boisku z silnym zespołem. Od kiedy przyszedł do nich Pazzini są potwornie niebezpieczni i dziś o sile ataku Cassano-Pazzini po JUVE, Interze i Milanie przekonała się też Roma. To co oni robią to jest naprawdę klasa światowa. Zdecydowanie najlepsza formacja ataku ostatnich tygodni, a jak tak dalej będzie pewnie i rundy. Spotkanie doskonale rozpoczeło się dla Romy, która wyszla na prowadzenie po golu Baptisty gdzie zaimponował ładną asystą Tonetto. Tyle, że Roma nie miała szans na utrzymanie wyniku bo kompletnie nie miała pomysłu na grę przeciwko Cassano i Pazziniemu. Zaczeło się od świetnej główki nad Donim, który wyciągnął się i przeniósł piłkę nad poprzeczką. Doni zresztą zagrał rewelacyjne spotkanie i jego interwncje przy stanie 2:2 gdy strzelali Pazzini i Sammarco to naprawdę było coś. Ostatecznie Roma miała sporo szczęścia, bo ten karny dość dyskusyjny a i Sampa powinna była pokonać Doniego gdy niciskali na grającą w 10 Romę.

Warto też dodać, że Roma wprost wykartkowała się w tym meczu i do pojedynku z JUVE podjedzie bez Motty (czerwona) Pizarro oraz Diamoutene. De Rossi chyba też dalej będzie zawieszony, wiec ja nie mam najmniejszego pojęcia jak Spall ma uzbierać 11 na JUVE, skoro cała formacja obrony i pomocy w zasadzie się posypała. Yukasz masz jakieś pomysły jak to będzie wyglądało :?:

Wróć do „Włochy”