Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Chlopaczek » 16 mar 2009, 17:58

Bleh. Nie lubie dyskutowac z co bardziej inteligentnymi userami tego forum bo strasznie sie rozpisujecie.
Dlatego ogranicze swoja wypowiedz coby nie ciagnac tego zbytnio.
Babel pisze:Staram sie zauważyć, że gdyby Milan grał na poziomie do którego przyzwyczaił przez lata, jego kibice nie musieliby szukac potwierdzenia dla własnych usprawiedliwień słabszych występów ulubieńców błedami sedziow na korzyśc rywala zza miedzy.
Problem w tym ze sam poruszyles tutaj temat Milanu. Nikt nie probuje usprawiedliwic takiej a nie innej pozycji w tabeli rossonerich bledami na korzysc Interu. Widac jezeli sledzi sie temat Milanu tu na forum. Tam jest mowa o roznych czynnikach slabej dyspozycji Milanu ale nie przypominam sobie zeby ktos to rozpatrywal w kontekscie sedziowania w meczach mistrza Wloch.
Te dwie sprawy nie maja ze soba zwiazku i z tego co obserwuje kibice Milanu doskonale o tym wiedza. To Ty chcesz je powiazac probujac kolejny raz usprawiedliwic faworyzowanie swojego klubu przez zoltych panow z gwizdkiem.
Babel pisze:W pierwszym zdaniu swojego posta apelujesz, abym nie sprowadzał rozmowy z Tobą to dyskusji z krzyczącymi dziecmi, po czym bardzo szybko sam próbujesz taktować mnie tak samo. Nice try. Ale czy przypadkiem nie zapominasz, że żadnego błedu nie negowałem? Do każdego podchodziłem z pełnym zrozumieniem dla kibiców rywali, ale wszystko ma swoje granice. Dochodzi do jakiejs zbiorowej paranoi, że kibice Interu nie moga nawet się podpierać interpretacją Colliny, która cementuje ich argumenty, bo reszta użytkowników się ze zdaniem C. nie zgadza.
Nie mow ze nie mozecie bo podpieracie sie tym na kazdym kroku. Mnie osobiscie ta interpretacja nie przekonuje i sie z nia nie zgadzam. Nie dziwie sie ze innych takze nie.

Teraz tak ogolnie.
Czytajac tego Twojego posta odnosze momentami wrazenie jakby Inter byl przesladowany. Przesladowany i gnebiony przez wloska prase oraz kibicow innych druzyn. Jezeli macie syndrom oblezonej twierdzy (Mourinho dal przyklad) to nie wrozy to niczego dobrego i faktycznie dyskusja bedzie trudna bo kazde wskazanie bledu ktory wam pomogl bedziecie traktowac jak atak na swoj klub.
Wiadomo arbitrzy myla sie w kazda strone. Do tej pory nie przeszkadzalo mi to pierwszy raz chyba odezwalem sie na ten temat po ostatnim meczu derbowym. Od tamtego czasu zostaly popelnione kolejne bledy na korzysc mistrza Wloch i jest to bardzo niepokojace. Niepokojaca jest czestotliwosc tych bledow. Naprawde chcialbym miec taki problem z korzyscia dla Milanu.
Pamietasz co czules gdy pare lat temu ogladales spotkania SD? Mile uczucie? Przypomnij je sobie i postaw sie w sytuacji kibicow innych zespolow. Najlepiej Romy bo wydaje mi sie ze oni to musza odczuwac najbardziej. Najpierw sedzia rznal ich w dupe podczas spotkan ze SD teraz biora do buzi w meczach z wami.

Niech kazdy kibic Interu przypomni sobie to uczucie zanim pomysli ze uwzielismy sie na czarno-niebieskich.

Wróć do „Włochy”