Re: Kolejna afera korupcyjna

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post autor: Killerbean » 18 mar 2009, 14:30

KajoFC pisze:Powinni podliczyć ile kluby straciły na braku awansu lub w razie spadku i każdemu po kolei dorzucać takie kary żeby do końca życia spłacał za to co zrobił. Coś powinni w końcu zrobić żeby ostatecznie zniszczyć korupcję w Polsce.
Tylko w Polsce jest jeszcze inny problem , kwestia przyzwolenia na wszelkiego rodzaju cwaniaczenie . Każdy z nas dobrze wie , że korupcje da się wyplenić albo chociaż zmarginalizować jeśli społeczne przyzwolenie zniknie . U nas uchylanie się od płacenia podatków jest traktowane jako niebywały przejaw gospodarności a ściąganie na egzaminach to nic innego jak przejaw sprytu . Skoro u nas jest tak duża ta strefa , którą przez lata się nikt nie zajmował a wszyscy mieli w du... to nie można się spodziewać , że nagle jak Feniks z popiołów powstaną ci jedyni sprawiedliwi i karzącą ręką będą naznaczać kupczących .
A fakt , że w sądzenie klubów zamieszany jest PZPN ( słowo zamieszany użyte celowo ) to tak jakby w procesach za stręczycielstwo sądził alfons .
Ja uważam że trzeba walczyć ze wszelkimi kretynizmami w tym kraju ale trzeba mieć do tego odpowiednie narzędzia i nie tylko społeczne przyzwolenie ale całkowitą aprobatę ludu.

A tak a propos zawsze mnie zastanawiało dlaczego na osoby zamieszane w jakąś grubą aferą nadal są tak obskakiwane przez media , ja tam bym nakładał na nie publiczne moratorium i tyle. Oczywiście ja będąc z Poznania żałuję , że tak niecny proceder miał swoich uczestników i tu a tym bardzie że dotyczył ikony klubu który uwielbiam , co nie zmienia faktu że wszelka pobłażliwość ze względu na sympatie czy antypatie w stosunku do ewentualnych sprawców tego procederu , byłaby wielkim błędem .

Wróć do „Polska”