Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 18 mar 2009, 17:53

Berik pisze:Chociaz ja bym w ogole nie sprowadzal zadnego z nich. Mamy niesamowita ofensywe i co tu zmieniac?
[']

Zaskakujesz mnie dość regularnie. Najczęściej in minus i nie inaczej jest tym razem :/

Kto się nie rozwija ten się cofa. Tak można najprościej ująć naszą sytuacją. Naprawdę nie widzisz, że Henry ma 32 lata i nie dość, że pewnego poziomu już nie przeskoczy to na dodatek można się spodziewać raczej stopniowego pogarszania jego gry (chociażby szybkość czy kondycja). Nie twierdzę, że to emeryt, ale dla mnie (i dla wielu innych) jasne jest, że w najbliższych latach będziemy potrzebowali wzmocnień a takie okazje jak Villa czy Ribery nie zdarzają się co roku ani nawet co dwa lata. Davida możemy kupić teraz albo nigdy. Franck być może zostanie w Bayernie i tyle będzie z tego, ale jeżeli da się go wyrwać to trzeba spróbować. Wystarczy, że po ostatnim zwycięstwie w LM zatrzymaliśmy się w miejscu i doprowadziło nas to (naturalnie rolę odegrało wiele czynników) do upadku tamtej drużyny.

Zresztą nie wiem jak można pisać, że nie potrzebujemy wzmocnień w ofensywie skoro nie mamy dobrego zmiennika dla Leo a na prawej stronie ataku często gra pomocnik. Nasza gra wygląda najlepiej wtedy gdy Iniesta gra obok Creusa w pomocy.

Inna sprawa, że ja tam wierzę w pozostanie Eto'o w składzie i takie rozwiązanie mnie zadowoli. W tej sytuacji Villa nie będzie potrzebny. Jeżeli jednak Kameruńczyk odejdzie to koniecznie musimy kupić Davida. Ribery to inna bajka. Bardzo by się przydał i ten transfer ma moje pełne poparcie, ale to nie będzie łatwy manewr delikatnie mówiąc.
Berik pisze:Najciekawszy jest pkt 8 wywodow dziennikarza Mundo. Mam wielka nadzieje,ze Duma Katalonii nigdy , ale to nigdy nie bedzie brac przykladu z Florentino Pereza.
Najciekawsze jest to, że nie za bardzo zrozumiałeś przesłania tego punktu. Barcelona nie chce obierać taktyki Pereza. Chodzi o to, że Perez może nas ubiec w walce o tych zawodników jeżeli nie okażemy zdecydowania.

Wróć do „Hiszpania”