Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: coco » 23 mar 2009, 14:02

Zaczalem ogladac ostatnio mecze Napoli w kontekscie letniego mercato , wczorajszy mecz z Milanem uswiadczyl mnie jeszcze bardziej ze Hamsyk to gracz przebojowy , zastanawiam sie czy ta rzadza kupna Diego az tak bardzo zaslepi nasz zarzad , ze odpuszcza mlodego Słowaka .Faktem jest ze potrzebujemy kreatywnosci w srodku i ofensywnych poczynan , Hamsyk jest idealnym kandydatem na to stanowisko , szybki przebojowy i co najwazniejsze nie boi sie grac z mocnymi rywalami gral swietnie z Milanem z Juve i z Interem wiec to o czyms swiadczy , przewaga nad brazylijczykiem polega na tym ze ograny w serie a juz jest , majac do wyboru wydanie załóżmy 25 mln za Diego lub Hamsyka to ja wybieram Słowaka zwlaszcza za jego przeglad pola i szybkosc podejmowanych decyzji . Kolejny kandydat to Lavezzi moim zdaniem gorsza wersja Messiego , potrafi kiwac potrafi na szybkosci wejsc w pole karne , przebojowy odwazny , niestety nie jest typowym snajperem , trzeba sie zastanowic czy kupno Cassano ktorego zarzad ma w planie pozyskac jest rowiez odpowiednim posunieciem , poniewaz Ibra nie jest typem snajpera Cassano tez nie , jesli Mourinho uwaza ze typ pilkarza jakim jest Włoch jest odpowiedni do systemu Interu to ja obstaje za Lavezzim bo ma chlopak fantazje do gry i potrafi robic rzeczy niekonwencjonalne , jesli jednak beda chcieli kupic snajpera to nikt inny jak Zarate , w moim odczuciu snajper swietny, ktory oprocz czekania na pilke jak sep , sam potrafi zwodami narobic zamieszania , wiem ze na chwile obecna sa to tylko moje gdybania ,ale z takimi ruchami transferowymi gralibysmy pilke z niesamowitym polotem majac Hamsyka i szybkiego Lavezziego . Crespo odejdzie na 100 % Cruzowi dziekujemy za to co zrobil dla Interu przez te lata , ale jego czas takze sie skonczyl , z Adriano jest jedna wielka niewiadoma , gdzie potrafi mu wyjsc pod rzad 3-4 mecze a pozniej coraz gorzej , taki zawodnik nie moze byc obok Zlatana główna armata Interu , Balotelli ma jeszcze czas , gra sporo , asystuje, troszke rzadziej strzela . Reasumujac kupno napastnika jest nieuniknione i zamiast wydawac kokosy za Aguero badz kupowac starego Millito lepiej wydac te 10 - 15 baniek za Zarate lub kogos z 2 Lavezzi/Cassano w zaleznosci od systemu gry , jeszcze jednym kuriozum jest obrona gdzie trzeba kupic jednego stopera i zmiennika dla Maicona bo Duglas ostatnimi czasy zupelnie nie zachwyca , na srodek zarzad moglby sie zainteresowac kims z 2 Fabiano Santacroce lub Leadley King naprawde swietni obroncy a przy naszych kontuzjach kupno jednego jest niezbedne , Mou zna swietnie angielski rynek wiec mozna sie spodziewac jakiegos transferu z Anglii . Na zmiennika dla Maicona nie mam pomyslu ciezko o solidnego zmiennika dla brazylijczyka . Gdyby chociaz 2 transfery z tych ktore przedstawilem wypalily bylbym w 7 niebie , a kupno Hamsyka powinno byc priorytetem klubu bo chlopak potrafi grac wielkie zawody przez wiekszosc sezonu .

Wróć do „Włochy”