Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Maciek (interista) » 23 mar 2009, 16:51

Nie jestem wielkim zwolennikiem ani Lavezziego ani Hamsika jednak za kwote rzędu 19 mln brałbym ich w ciemno, ale to dla mnie całkowicie nierealna kwota.

Może nie zgodzimy się co do ostatecznej oceny Hamsika, ale mysle, że zgodzimy się, że najlepszym wykładnikiem kreatywności są asysty: Hamsik: sezon obecny - 5 w 25 meczach, w poprzednim 4 w 37 meczach (statystyki meczów ligowych plus europejskie puchary). Słowak jest w tym względzie na poziomie Stankovica, a licząc średnią na mecz wypada nawet gorzej. Dla porównania "o wiele mniej kreatywny" Lampard ma tych asyst 12 w 37 meczach.

Jak często zdarza się nam frustrować na podbramkową nieskuteczność Zlatana tak Lavezzie w tym elemencie przerasta Szweda w sposób znaczący. Im bliżej bramki tym coraz gorzej wygląd gra młodego Argentyńczyka. Taki duet z przodu Zlatan - Lavezzi to dla mnie nie jest dobry pomysł. Owszem jest młodym piłkarzem - może jeszcze ten element znacząco poprawić, ale nie musi.

Wypowiedź Mourinho wygląd dość jednoznacznie. W takim razie o Diego możemy zapomnieć. Swoją drogą dziennikarze znowu dali popis bo była nawet informacja, że Inter wysłał już ofertę w sprawie Brazylijczyka, teraz można to całkowicie wykluczyć. Również Aquafreska wydaje się oddalać bo pozycja rezerwowego dla Zlatana (czyli granie od swięta albo i rzadziej) to nie jest dobre rozwiązanie dla młodego Włocha.

Wróć do „Włochy”