Re: 1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: 1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern

Post autor: emdżej » 29 mar 2009, 23:26

Mecz zapowiada się naprawdę bardzo interesująco. Obie drużyny grają dość ofensywny futbol (przynajmniej tak sądzę, gdyż jakiś czas już nie widziałem Bayernu w akcji). Zobaczymy tu rywalizację hiszpańskiego polotu prezentowanego przez Barcelonę i twardej, żelaznej, niemieckiej konsekwencji w wykonaniu monachijczyków. Barca ma w drużynie wiele gwiazd, które mogą jedną, indywidualną akcją rozstrzygać spotkania, ale jak wiemy jej siłą jest szybka gra zespołowa. Bayern nie ma raczej aż tylu indywidualności dzięki czemu łatwiej można wyłączyć z gry te najważniejsza ogniwa. Ale z drugiej strony, w takiej sytuacji, ciężar gry na swoje barki może bez większego problemu przejąć inny z graczy. Jakkolwiek to będzie wyglądało, jednego możemy być pewni: widowiska na najwyższym poziomie.
Michał M pisze:Co ciekawe, obydwa dwumecze miałem okazję oglądać (pewnie jako jedyny z forumowiczów… :wink: ).
Bardzo cię rozczaruję jeśli nie okażesz się tym jedynym? :wink: Choć jestem troszkę w tyle, gdyż nie widziałem pierwszego spotkania w UEFA - tylko rewanż.

Wróć do „Puchary Europejskie”