Najbardziej Przereklamowani Pilkarze Swiata

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 01 mar 2005, 9:48

Sam temat trochę mnie odstraszył w pierwszym momencie bo przecież takich przereklamowanych piłkarzy to można wymienić całkiem sporo. Widzę jednak, że pojawiła się jakaś dyskusja dotycząca kilku zawodników i chętnie wypowiem się na ten temat.
Beckham :arrow: Zdecydowanie przereklamowany. Był świetnym piłkarzem dopóki nie opuścił Manchesteru. W Realu wybrał już zdecydowanie rolę gwiazdora. Teraz lepiej prezentuje się na wybiegach i przed lustrem układająć żel na włosach niż na boisku.
Gerrard :arrow: Bardzo dobry piłkarz ale oczekiwania są chyba jeszcze większe. Może jest trochę przereklamowany ale według mnie jest sporo zawodników którzy bardziej zasługują na to miano.
Ballack :arrow: Podobnie jak Gerrard. Niby bardzo dobry zawodnik ale nie aż tak dobry jak się mówi.
Baros :arrow: Po EURO okrzyknięty gwiazdą ale to była tylko przejściowa forma. Obecnie zdarzają mu się bardzo dobre mecze ale częściej gra na tylko przyzwoitym poziomie. Przereklamowany
Walter Samuel :arrow: W Romie był świetny i wydawało mi się, że Real dokonał dobrego zakupu ale widać, że w Madrycie nie gra już tak dobrze. Nie wiem czy przereklamowany czy po prostu tak działa na zawodników Real Madryt.
Guti :arrow: Żaden z niego wybitny zawodnik chociaż potrafi grać nieźle i w innym klubie niż Real pewnie odgrywałby większą rolę. Zdecydowanie za mało medialny jak na Real :wink: :twisted:
Ronaldinho :arrow: Jako kibic Barcelony chyba nie będe w stanie powiedzieć, że Ronni jest przereklamowany :) Podzielam natomiast zdanie, że nie zawsze gra tak jak się od niego wymaga. Zdarzają mu się słabsze mecze ale w tym sezonie nie musi już grać tak kapitalnie bo kadra jest szersza i w drużynie jest wielu bardzo dobrych zawodników. Uważam, że nie jest przereklamowany bo jednak w prawie każdym meczu potrafi błysnąć chociaż na chwilę a często jest kluczową postacią.
Pires :arrow: To już raczej końcówka kariery tego zawodnika i nie powiedziałbym patrzać jak grał do tej pory, że jest przereklamowany. Jeszcze do niedawna każda akcja Arsenalu czy reprezentacji Francji kojarzyła mi się z rajdami Piresa. Dziś to już nie ten sam zawodnik ale nie możemy oczekiwać, że do końca kariery będzie grał tak świetnie.

Kilku zawodników dodam od siebie.
Cristiano Ronaldo :arrow: Jego gra na EURO podobała mi się niesamowicie ale na dzień dzisiejszy jest przereklamowany. CHłopak jest jeszcze nie ułożony a swoje umiejętności może w pełni pokazać tylko na słabszym przeciwniku. Nie mówię, że gra źle ale nie tak dobrze jak się o nim mówi. Ma chłopak niewątpliwie wielki talent i liczę, że za kilka sezonów będzie wspaniałym zawodnikiem.
Fernando Torres :arrow: Troszkę podobna sytuacja jak u poprzednika. Talent olbrzymi ale jeszcze nie jest na tyle dobry aby w każdym meczu pokazywać swoją klasę. Może kiedy przejdzie do lepszego klubu coś się zmieni. Jak narazie przereklamowany.
Petr Cech :arrow: W tym momencie jestem pewny, że jest to zawodnik przereklamowany. Nie trudno mieć tak wspaniałe wyniki jeśli chodzi o puszczone bramki itd. skoro drużyna ma kapitalną obronę i przede wszystkim gra tak aby gola nie stracić. Tacy bramkarze jak Buffon czy Dida są dużo lepsi. Nawet Victor Valdes kiedy już nabierze doświadczenia i przestanie popełniać głupie błędy będzie bramkarzem lepszym. Ciekaw jestem jak broniłby Cech grając w innej drużynie.

To narazie tyle. Jak sobie kogoś przypomnę to pewnie dopisze :)

Wróć do „Wracając Do Meritum”