Re: Piłka w TV

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Piłka w TV

Post autor: Corinthians » 03 kwie 2009, 19:25

Nie wiem skąd ta Twoja pewność. Dotychczas oprócz LM nsport wykupił prawa tylko do NHL, NFL i jakichś mało istotnych turniejów, a naprawde ważne przetargi notorycznie olewał. ITI woli wykładać kasę na rozwój kanałów HD niż na sport. Polsat jest tak samo zmotywowany jak TVN, bo ich oferta sportowa wcale - na chwilę obecną - nie prezentuje się okazalej. O tym, że TVN w ogóle nie dba o nsport może przekonać się każdy posiadacz tego kanału. Same magazyny z beznadziejnymi ekspertami, w dodatku 3/4 to powtórki. Poziom prezentowania LM jest poniżej krytyki. Komentatorzy nsportu to bez wątpienia największe pacany za mikrofonem w Polsce. Pomimo licznych sugestii i próśb na forum N, w tej kwestii od dwóch lat nic się nie zmieniło. Całe szczęście, że ostatnio jako "nowinkę techniczną" wprowadzono opcję wyłączenia komentarza (tak, że słychać tylko dźwięk ze stadionu), ale wraz na jednym kanale takowej opcji nie ma. Gdzie tu sens? Szczerze mówiąc, to kiedy mam do wyboru cztery mecze LM na nsport, to pierwszym kryterium jest komentarz (teraz już tego problemu nie mam, dzięki "nowince", ale były dni, kiedy poświęcałem mecz, który chciałem obejrzeć na rzecz innego, bo był beznadziejny komentator). Już nigdy nie obejrzę meczu z komentarzem Jagody albo Kalinowskiego. Gdyby całą Polskę zmusić do słuchania tych dwóch kolesi, to powstawałyby ody i modlitwy do Szpakowskiego.

EOT :)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”