Villarreal - Arsenal (1/4 finału Ligi Mistrzów)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Villarreal - Arsenal (1/4 finału Ligi Mistrzów)

Post autor: guru » 05 kwie 2009, 1:59

Ostatni raz te drużyny spotkały się ze sobą w 2006 roku kiedy to Arsenal doszedł do finału LM. Żółte Łodzie Podwodne odpadły z Kanonierami w półfinale. Pierwszy mecz na Highbury zakończył się zwycięstwem gospodarzy. Skromnym, bo tylko 1:0, a jedyną bramkę w meczu strzelił Kolo Toure. Rewanż był bardzo emocjonujący, chociaż zakończył się wynikiem 0:0. Jens Lehmann w końcówce spotkania wybronił rzut karny. Wykonawcą był Roman Riquelme (o mały włos nie dostałem zawału jak podchodził do jedenastki :| ).

W tej edycji to Villarreal jest gospodarzem w pierwszym meczu. Niestety (dla kibiców Villarreal), Santi Cazorla złamał kość w prawej nodze podczas meczu z Almerią. Także sezon już ma z głowy. To duże osłabienie dla drużyny. Poza nim to nie wiem kto nie będzie mógł zagrać w najbliższym meczu. Ponoć Senna jest kontuzjowany dlatego nie zagrał z Almerią, ale na mecz z Arsenalem ma być już gotowy.

W ekipie Arsenalu na pewno nie zagra Arshavin [ z wiadomych przyczyn], Rosicki[tradycyjnie], być może Robin[nabawił się kontuzji w meczu reprezentacyjnym-też tradycja] i Diaby[jw]. Do składu powraca Nasri i prawdopodobnie Eduardo, ale tak jak Robin- "He has a little, little, little chance but could be short for Tuesday." Jak dla mnie to taka ściema i obaj będą gotowi na wtorek. :wink:

Ostatnie 5 meczów Villarreal w lidze:

Real Betis 2 - 2 Villarreal
Villarreal 1 - 0 Espanyol
Atlético Madrid 3 - 2 Villarreal
Villarreal 2 - 0 Athletic Bilbao
Almería 3 - 0 Villarreal

Jak widać nie imponują formą. 2 zwycięstwa, 2 porażki i jeden remis.

Za to Arsenal w lidze radzi sobie lepiej. W ostatnich 5 meczach 4 zwycięstwa i 1 remis.

Arsenal 0 - 0 Fulham
West Bromwich Albion 1 - 3 Arsenal
Arsenal 4 - 0 Blackburn Rovers
Newcastle United 1 - 3 Arsenal
Arsenal 2 - 0 Manchester City

Pierwszy mecz odbędzie się 7 kwietnia o godzinie 20:45. Rewanż jest w środę 15 kwietnia o godzinie 20:45.

Zapraszam do dyskusji! :wink:

Wróć do „Puchary Europejskie”